Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Понад сотню насосів та мотопомпи підрозділів МНС України в Дніпропетровській області можуть бути задіяні у разі виникнення підтоплення території міста.

    На території Дніпропетровська нараховується 68 зон можливого підтоплення загальною площею майже 209 квадратних кілометрів. Про це повідомили у департаменті взаємодії з правоохоронними органами, мобілізаційної та оборонної роботи і з питань надзвичайних ситуацій Дніпропетровської міської ради. Сьогодні в зонах підтоплення для постійного зменшення рівня підземних вод встановлено 15 глибинних та 27 поверхневих насосів. Понад сотню насосів комунальних та інших підприємств, а також мотопомпи підрозділів МНС України в Дніпропетровській області можуть бути задіяні у разі виникнення підтоплення території міста, зазначають у департаменті.
   Усі заходи щодо попередження наслідків підтоплення території міста вживаються в рамках відповідного плану, затвердженого міською комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Такі плани є у кожному районі міста.
   В міському бюджеті та міському фонді охорони навколишнього природного середовища передбачено кошти на попередження виникнення підтоплення території міста.