Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпропетровськ - плани на 2012 рік.

Дніпропетровськ - плани на 2012 рікБюджет Дніпропетровська на 2012 рік складає 3 мільярди 639 мільйонів гривень, це на 15,1% більше ніж фактичні надходження за 2011 рік. Про це під час прес-конференції провідомив міський голова Іван Куліченко. “Як і у попередні роки основними дохідними джерелами бюджету міста є податок на доходи фізичних осбі — це 37,2%, плата за землю — 20,4%, дотації з державного та обласного бюджетів — 33,8%. Видатки бюджету міста носять соціальну направленість — 63,3% коштів заплановано на утримання  установ та закладів соціально-культурної сфери, соціальний захист населення. Загалом на цей напрямок буде направлено 2 мільярди 303 мільйони гривень. На ремонт доріг та роботи з благоустрою у бюджеті передбачено 312, 5 мільйонів гривень, з них 207 мільйонів гривень на капітальний та поточний  ремонт доріг. Це стартова сума коштів на цей вид робіт. У процесі їх виконання, як і минулого року, плануємо залучити кредитні кошти та кошти з інших джерел. Список вулиць, які капітально ремонтуватимуться остаточно не затверджений, але вже відомо, що до нього увійдуть вулиці Набережна Заводська та Московська. З настанням сприятливих погодних умов буде розпочатий ямковий ремонт міських вулиць”, - зазначив міський голова Іван Куліченко.
  Цього року продовжиться виконання капітальних і поточних ремонтів житлових будинків. Вже закінчується узгодження титульних списків. Зокрема, на капітальний ремонт у міському бюджету передбачено 37,3 мільйонів гривень, на поточний — майже 12 мільйонів гривень. Головна увага буде приділена ремонту покрівель, ліфтів, санітарно-технічним системам у підвалах. Окрім того, цього року вперше у бюджеті міста передбачені кошти (12 мільйонів гривень) на проведення капітальних ремонтів у житлових будинках, мешканці яких створили об'єднання співвласників багатоквартирних будинків. Після виконання капітальних ремонтів ці житлові будинки будуть передані на баланс ОСББ, - сказав Іван Куліченко. За словами очільника міста, фінансуватимуться міські програми, в перчу чергу ті, які направлені на соціальний захист незахищених верств населення. На фінансування таких програм у бюджеті передбачено 17,9 мільйонів гривень — це програми соціального захисту інвалідів “Турбота” (3,4 мільйонів гривень), програма для ветеранів війни та праці “Ветеран” (1,8 мільйонів гривень). На різні види допомоги  соціально незахищеним мешканцям міста заплановано 12,7 мільйонів гривень.
  624 мільйонів гривень заплановано у програмі  соціально-економічного розвитку міста на будівництво та реконструкцію об'єктів соціального призначення, з них 37 мільйонів гривень на будівництво житла, у тому числі і зведення житлового будинку по вулиці Агнії Барто. Цього року також ремонтуватимуться об'єкти комунального господарства — це водопроводи та каналізаційні колектори, зокрема по вулиці Виборзькій, Кротова, Кримській, Калиновій та  інших. Продовжуватимемо виносити комунікації з підвалів житлових будинків на житловому масиві Парус. Також ремонтуватимемо школи і дитсадки, на ремонти освітніх закладів у бюджеті міста заплановано 15 мільйонів гривень, додав Іван Куліченко.