Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Реконструкція парку Лазаря Глоби.

Реконструкція парку Лазаря Глоби в ДніпропетровськуЦього року буде проведений комплекс робіт з благоустрою східної частини парку Лазаря Глоби. Про це під час робочої наради повідомив міський голова Іван Куліченко. “Сьогодні на завершальній стадії знаходиться розробка концепції реконструкції парку Глоби від вулиці Сєрова до пішохідного мосту через озеро. Під реконструкцію також підпадає  недавно створена площа 80-річчя Дніпропетровської області. Парк Глоби страждає через підтоплення території, тому наша задача реалізувати заходи з пониження рівня грунтових вод. Парк та площу ми плануємо об'єднати спільною концепцією реконструкції.  Раніше благоустроєний сквер ім. Леніна  буде доповнений дитячими атракціонами та перейде до складу парку Глоби. У завершальній стадії матимемо єдиний комплекс — дитячий парк ім. Лазаря Глоби”, - зазначив Іван Куліченко.
    За словами міського голови, реконструкцію площі 80-річчя Дніпропетровської області планується завершити до Дня міста. Також до Дня міста будуть завершені і деякі роботи у парку. Повну ж реконструкцію східної частини парку Глоби буде закінчено до кінця року. На сьогодні з міського бюджету виділено 15 мільйонів гривень на благоустрій території парку, у тому числі на роботи з водопониження,  з обласного екологічного фонду на реконструкцію зелених насаджень передбачено 6 мільйонів гривень.
    При реконструкції східної частини парку Глоби буде вирішено три основні проблеми. “Зокрема, будуть оновлені зелені насадження: уздовж проспекту Карла Маркса та вулиці Комсомольської замість сухих та аварійних дерев висадять нові. Окрім того, будуть виконані роботи з пониження грунтових вод. Майже уся частина парку підтоплюється, тому буде проведено комплекс робіт по улаштуванню інженерних комунікацій для контролювання рівня грунтових вод. Також будуть проведені роботи пов'язані зі зміною невиразної планувальної частини парку. Наразі там немає єдиної планувальної композиції. Після реконструкції вона з'явиться,” - сказав автор проекту реконструкції східної частини парку Дмитро Волік.

Реконструкція парку Лазаря Глоби місто Дніпропетровськ

    За його словами, суть реконструкції  - зробити дитячий парк не лише розважальним, а й пізнавальним. На Фестивальному майданчику, де розташовується головна ялинка міста, планується улаштувати ігровий фонтан, струмені якого нагадуватимуть розміщення планет сонячної системи. Там же встановлять сонячний годинник, облаштують ігровий зелений лабіринт, а на алеї розмістять скульптури казкових та мультиплікаційних героїв. Особливе місце у парку займатиме дитячий майданчик, поділений на атракціони для дітей різних вікових групи (від 1 до 3 років, від 3 до 7 років, дітей старшого віку та молоді), додав Дмитро Волік.

alt

alt

alt