Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську на 36% знизилась захворюваність на туберкульоз серед дітей і на 32% - серед підлітків.

У Дніпропетровську на 36% знизилась захворюваність на туберкульоз серед дітейУ Дніпропетровську на 36% знизилась захворюваність на туберкульоз серед дітей і на 32% - серед підлітків. Про це під час прес-конференції повідомила завідувач дитячим диспансерно- поліклінічним відділенням №3  Ірина Данілішина. “Туберкульоз у дітей не має особливих симптомів та у більшості випадків взагалі не має ознак захворювання. Говорячи про туберкульоз у дітей, маємо на увазі малу форму. Обстеженям на цю хвобу серед дітей є реакція манту — це не щеплення, а тест на туберкульоз. Такий тест проводиться щорічно дітям до 15 років. Позитивна реакція манту у дитини – не є ознакою захворювання, але це сигнал для лікарів та батьків щодо необхідності обстеження на туребкульоз. У разі потреби дітям з позитивною реакцією манту призначається курс профілактичного лікування.Дітей, які відносяться до групи ризику ставимо на облік і направляємо на лікування у санаторії. Таким дітям призначається мала доза протитуберкульозних ліків та посилене дієтичне харчування», - зазначила Ірина Данілішина.
  За її словами, реакція манту – це єдиний спосіб визначити туберкульоз у дітей. «Діти найчастіше хворіють на туберкульоз внутрішньогрудних лімфатичних вузлів, симптоми погано проявляються та дуже схожі з іншими хворобами. Приводом для хвилювання можне бути поганий апетит, швидка втомлюваність дитини та температуру тіла 37, 1 – 37,2 градусів, яка тримається протягом місяця після перенесеного інфекційного захворювання. Щеплення проти туберкульозу роблять новонародженим дітям та дітям у віці 7 років (якщо реакція манту негативна). Щеплення не дає стовідсоткової гарантії від захворювання, але вберігає від поширених форм туберкульозу, які призводять до смертельних випадків», - додала Ірина Данілішина.
  У місті діти та підлітки проходять консультацію у  дитячих фтизіатрів на правобережжі у дитячій поліклініці по вул. Караваєва 9 ( тел. 760-60-94), на лівобережжі у дитполіклініці по вул. Комінтерна 39 ( тел. 376-43-86).