Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Удосконалення роботи дозвільного центру "Єдине вікно".

   altЗ 2 до 12 збільшено кількість державних адміністраторів у дозвільному центрі “Єдине вікно” наприкінці минулого року. Про це під час прес-конференції повідомив перший заступник міського голови Ігор Циркін. “Штат державних адміністраторів збільшився в рамках удосконалення роботи дозвільного центру, зокрема, для недопущення утворення черг, скорочення термінів опрацювання документів. З початку цього року єдине вікно працює не лише для мешканців міста, а й для мешканців області. Центр був готовий до збільшення потоку відвідувачів, оскільки минулого року його можливості  було розширено. На сьогодні центр взаємодіє з представниками 24 дозвільних органів місцевого та регіонального рівня. Увесь документооборот з дозвільними органами, як нариклад із санстанцією, проходить в електронному вигляді”, - зазначив Ігор Циркін. 
   Дотримання строків підготовки дозволів щоденно контролюється. За словами першого заступника міського голови, запровадження електронного документообороту та автоматизованого обміну даними між державними адміністраторами та дозвільними органами дозволило скоротити терміни видачі того чи іншого документу з декількох тижнів до 3-4 днів. Окрім того, у «Єдиному вікні» державні адміністратори працюють за зручним для відвідувачів графіком з 8.00 до 18.00 безобідньої перерви. Також з початку цього року у дозвільному центрі на І поверсі працює  спеціально обладнане  приміщення для обслуговування осіб з обмеженими фізичними можливостями, - додав  Ігор Циркін.
   У дозвільному центрі “Єдине вікно” для підприємців часто проводяться семінариз актуальних питань ведення бізнесу. Там також можна отримати безкоштовні консультації,  як наприклад, щодо банківського кредитування, розміщення зовнішньої реклами, відкриття  власної справи, роз'яснення по податковому та митному законодавству тощо. 
   На сьогодні у дозвільному Центріприймаються та видаються120 видів дозволів, висновків, декларацій дозвільного характеру у сфері господарської діяльності. 2011 року  суб’єктам господарювання було видано понад 14 тисяч дозволів, що вдвічі більше ніж у 2010 році. Лише за два місяці цього року у центрі прийнято та видано вже 7,5 тисяч документів дозвільного характеру, зазначають в управлінні регуляторної політики та підприємництва міської ради.
   У Дніпропетровську зареєстровано понад 78 тисяч суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб та 43 тисячі юридичних осіб. У 2011 році підприємцями міста забезпечено надходжень до міського бюджету в обсязі 78,4 мільйонів гривень, це на 8,3% більше ніж у 2010 році, додають в управлінні.