Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Депутати затвердили план заходів, спрямованих на збільшення надходжень до міського бюджету.

   Затвердити план організаційних та технічних заходів, спрямованих на збільшення надходжень до міського бюджету вирішили депутати на засіданні 21 чергової сесії міської ради. Основні заходи плану пов'язані із впорядкуванням роботи та посиленням контролю за надходженням до бюджету земельного податку та оренду земельних ділянок, які належать до комунальної власності міста, повідомляють в управлінні забезпечення депутатської діяльності Дніпропетровської міської ради.
   З-поміж  іншого, планується провести роботи з формування території та коригування меж Дніпропетровська. Очікується, що зміна меж міста забезпечить інтереси населення та ефективне використання потенціалу територій, що в свою чергу збільшить надходження до бюджету від плати за землю. Окрім того, планується здійснити інвентаризацію земельних ділянок, які знаходяться під об’єктами комунальної власності та розробити план земельно-господарського устрою міста Дніпропетровська із зонуванням міської забудови. Його затвердження та виконання забезпечить використання земель міста відповідно до їх цільового призначення та сприятиме розподілу земель за формами власності та користування, зазначають в управлінні.
   Підприємцям, які порушують чинне земельне законодавство (не оформили право власності користування або оренди земельними ділянками, на яких проводять роботи, або не привели у відповідність до діючого законодавства діючи договори оренди), не будуть видаватися дозвільні документи, видача яких відноситься до компетенції Дніпропетровської міської ради та Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю  Дніпропетровська, додають в управлінні.