Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську планують ввести одноденні та тижневі проїзні квитки на трамвай і тролейбус.

У Дніпропетровську планують ввести одноденні та тижневі проїзні квитки на трамвай і тролейбусНезабаром у Дніпропетровську будуть введені одноденні та тижневі проїзні  квитки  на два види транспорту (трамвай — тролейбус). Про це під час прес-конференції повідомив  голова постійної комісії міської ради з питань транспорту, дорожнього господарства та зв'язку Олександр Бєляєв. “Нові проїзні квитки вже розроблені, планується, що у березні виконком міської ради розгляне доцільність їх запровадження. У рахі схвального рішення вже у квітні такі проїзні з'являться у продажу, вартість одноденного квитка становитиме 5 гривень( середня вартість 4 поїздок), тижневого — 31,5 гривні. Нові проїзні квитки запроваджуються у першу чергу для зручності пасажирів. Люди, які здійснюють поїздки з пересадками зможуть суттєво зекономити, адже придбавши одноденний проїзний за 5 гривень протягом дня можна користуватися трамваєм та тролейбусом без обмеження. Тижневі квитки будуть зручними для тих мешканців, які працюють через тиждень і їм не вигідно купувати місячні або шестимісячні проїзні. Цей досвід не новий, подібні проїзні документи існують у багатьох  містах Європи”, - зазначив Олександр Бєляєв.
  За його словами, нові проїзні квитки будуть іменними. Це означає, що при покупці квитка туди вписують прізвище і ім'я людини, яка його придбала. З огляду на це при прид'явленні квитка необхідно буде показати будь-який документ, що посвідчує особу. Тобто, проїзним квитком матиме право користуватися лише той, хто його придбав. З початку року ми ввели проїзні квитки для студентів зі знижкою 50%, на нові одноденні і тижневі квитки знижка не розповсюджуватиметься, додав Олександр Бєляєв. 
   Для  покращення транспортного обслуговування пасажирів підприємство «Дніпропетровський електротранспорт» поступово подовжуватиме графік роботи трамвайних і тролейбусних маршрутів. «Роботу трамвайного маршруту №1 плануємо подовжити до 24.00, зараз він працює до 23.00, трамвай №5 перевозитиме пасажирів до 21.00»,- сказав директор комунального підприємства “Дніпропетровський електротранспорт” Володимир Легкий. За його словами, у планах також подовження трамвайного маршруту  №12 «завод Металовиробів – вул.Тельмана» від вул.Тельмана до площі Островського та тролейбусного маршруту №10 «ж/м Перемога – вул. Фурманова» через Жовтневу площу по проспекту Карла Маркса до площі ім. Петровського. Керівник підприємства також повідомив, що на сьогодні поновлено роботу трамваїв №7 та  №14.
   Маршрути подовжуватимемо поступово упродовж року, оскільки необхідно залучити  нових водіїв. Сьогодні 14 водіїв трамваїв знаходяться на навчанні і у квітні вони вже зможуть приступити до роботи. Таким чином поступово збільшуватимемо  кількість одиниць трамваїв на лінії і подовжуватимемо їх роботу”, - зазначив Володимир Легкий.
   У 2011 році дніпропетровським електротранспортом  перевезено 131 мільйон 672 тисячі пасажирів, це майже на 7 мільйонів людей більше, ніж у 2010 році.