Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У 2011 році загальна захворюваність населення знизилась на 2, 7%.

У 2011 році загальна захворюваність населення знизилась на 2, 7%У 2011 році загальна захворюваність населення знизилась на 2, 7 %, поширеність патології – на 0,4 %. Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я  Дніпропетровської міської ради. Зокрема, знизились показники поширюваності деяких інфекційних та паразитарних захворювань, хвороб крові, ендокринної, нервової і кістково-м'язової системи та хвороб шкіри, зазначають у департаменті.
    Натомість поширеність гіпертонії за 2011 рікзбільшилась на 4%, ішемічної хвороби – на 3%. Дещо збільшилась кількість зареєстрованих хвороб органів дихання, серцево-судинної та травної системи. Серцево-судинні захворювання, наголошують у департаменті,  є найбільш поширеними серед мешканців міста. За вказаний період вони стали причиною 67% смертей від загальної кількості зареєстрованих у місті. Окрім того, ці захворювання складають одну третину випадків первинної інвалідності.
    Хвороби системи кровообігу в структурі первинної інвалідності працездатного населення продовжують займати перше місце, хоча протягом останніх років цей показник поступово знижується. Зокрема зареєстровано зниження захворювання інфарктом міокарда на 3%, інсультом – на 7%.  У Дніпропетровську діє спеціальна програма, направлена на підвищення якості лікування хворих з інфарктом міокарду. В рамках програми в клінічному об'єднанні швидкої медичної допомоги  для лікування хворих з гострим інфарктом міокарду використовується терапія, яка спрямована на розчинення тромбу.  У 2011 році проведено 169 таких процедур, додають у департаменті.