Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У 2011-му році створено 17 прийомних родин.

У 2011-му році створено 17 прийомних родинУ 2011 році у Дніпропетровську створено 17 прийомних сімей, до яких влаштовано 23 дитини, ще 16 дітей дітей довлаштовано до функціонуючих прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Про це під час прес-конференції повідомила начальник управління-служби у справах дітей Дніпропетровської міської ради Алла Литовченко. “Таким чином за минулий рік до прийомних  сімей та дитячих будинків сімейного типу було влаштовано 39 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З початку цього року у місті вже створено дві  прийомні родини, членами яких стали дві дитини. На сьогодні ще 7 кандидатів на створення прийомних сімей  пройшли навчання при обласному центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.Наразі вони підбирають дітей на виховання”, - зазначила Алла Литовченко.
   За перебуванням дітей у прийомних сім'ях та дитячих будинках сімейного типу ведеться чіткий контроль. “Такі сім'ї забезпечуються соціальним супроводом фахівців служби у справах дітей та соціального центру сім'ї та молоді. Щорічно на основі зібраної інформації від педагогічних колективів шкіл, дитсадків, де навчаються такі діти, лікарів та дільничних інспекторів міліції комісія робить висновки щодо умов перебування та виховання дітей у таких родинах. Жоден дитячий будинок з найкращими умовами не замінить дитині сім'ю, тому наше головне завдання допомогти дитині, яка волею долі опинилася у скрутних життєвих обставинах і втратила батьківську опіку, за можливості все ж таки відчути на собі сімейний затишок та батьківську турботу, зростаючи у прийомній сім'ї чи дитячому будинку сімейного типу. З початку цього року у місті без батьківського піклування залишилося 19 дітей”, - додала Алла Литовченко.
   На обліку в управліннях-службах у справах дітей перебуває 1 тисяча 960  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, із них 1 тисяча 481 дитина виховується у прийомних сім'ях, дитячих будинках сімейного типу, перебувають під опікою та піклуванням.
   У місті функціонує 4 дитячі будинки сімейного типу, в яких виховуються 32 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, а також мешкають 74 прийомні сім’ї, де виховується 100 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.