Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпропетровськ відсвяткував Масляну.

Дніпропетровськ відсвяткував МаслянуВихідними Дніпропетровськ святкував  Масляну. Традиційно народні гуляння проходили на Набережній, куди завітали тисячі містян та гостей міста. „Відзначення Масляної народними гуляннями стало для нас традиційним. Дніпропетровці багато працювали, тому заслужили на веселе свято. Сьогодні на Набережну прийшли родини з дітьми, адже це сімейне свято. Вітаю усіх дніпропетровців з Масляною. Бажаю, щоб негаразди, які зустрічалися,  закінчилися разом з зимою, а весна радувала лише приємними подіями та гарним настроєм. Усім бадьорості духу, а тим, хто дотримується посту – фізичної та духовної сили”, - зазначив міський голова Іван Куліченко.
   Цього дня уздовж Набережної від кожного району міста були виставлені торгівельні намети, в яких господарі зустрічали гостей в національних костюмах та представляли не лише свої частування, але і традиції своєї місцевості. У наметах можна було поласувати  традиційними для Масляної стравами  - млинцями з різноманітними начинками, гарячими напоями, кашею, варениками. Протягом свята на Набережній випекли близько трьох тисяч млинців, долучився до випікання і Іван Куліченко. Млинці власного приготування очільник міста роздавав містянам, які прийшли на свято.  
   Упродовж дня на Набережній проходили різні ігри, забави, конкурси. Також містяни випробовували себе у метанні мітли, боях подушками та перетягуванні канату. На сцені, де виступали творчі колективи міста, очільник міста особисто привітав пари, які взяли шлюб на Масляну.  Подружжя отримали по горщику меду та масла як символ солодкого сімейного життя. Біля найбільшої в Україні сімейної лавки проходив конкурс на найбільшу сім’ю. Перемогу здобула багатодітна родина Лискіних, яка зайняла 10 метрів сімейної лавки. Завершилося свято спалюванням опудала та святковим феєрверком.
alt

alt  alt

alt

alt

alt

alt