Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Головна причина відсутності телефонного зв’язку у домівках мешканців - крадіжки телефонного кабелю.


     altКрадіжки телефонного кабелю залишаються однією з головних причин відсутності телефонного зв’язку у мешканців міста. На сьогодні стаціонарні телефони не працюють у 7 тисяч 790 абонентів, з них у 5 тисяч 100 — саме через вирізання кабелю. Про це під час прямої телефонної лінії повідомив заступник директора департаменту транспорту та зв`язку міської ради Олександр Шевель. ”Оператори зв’язку постійно докладають чимало зусиль для того, щоб зберегти лінії та спорудження зв’язку: співпрацюють з охоронними структурами, встановлюють сигналізації, запірні прилади тощо. Загалом завдяки спільним зусиллях як органів влади, так і операторів зв’язку динаміку зростання крадіжок кабелю вдалось знизити. Наприклад, за останні декілька місяців кількість крадіжок зменшилася на 20%”, - зазначив Олександр Шевель.

     За минулий рік лише по “Укртелекому” було зареєстровано понад 1 тисячі 700 фактів крадіжок лінійно-кабельної продукції. “ Зокрема у 2011 році по нашому підприємству викрадено близько 100 кілометрів кабелю зв`язку. Через це 70 тисяч абонентів залишилось без стаціонарного телефонного зв`язку та понад 30 тисяч — без Інтернету. У той же час наші зв'язківці відновили роботу телефонів у понад 75 тисяч абонентів. Для захисту лінійно-кабельних ліній ми розробили і ввели нову адресну сигналізацію, яка дозволяє визначити точне місце перерізання кабелю і оперативно відреагувати на даний факт. Сигнал миттю надходить до чергового диспетчера. Загалом за 2011 рік фахівці центру закрили кришками 315 телефонних колодязів, обладнали запірними приладами та закрили залізобетонними пробками понад тисячу колодязів, майже 3 тисячі колодязів, дверних прийомів та вентиляційних вікон повністю заварили, - сказав начальник центру телекомунікаційних послуг Дніпропетровської філії ПАТ «Укртелеком» Павло Похвалітов.

     За словами заступника начальника міського управління міліції Володимира Седлецького, за минулий рік заведено 416 карних справ за крадіжку кабелю зв'язку, затримано 85 чоловік. Лише за останній місяць затримано 3 чоловік. Окрім того, за фактом незаконних пунктів прийомів металолому відкрито 14 кримінальних справ, вилучено понад 187 тонн металобрухту, які були отримані незаконним шляхом, - додав Володимир Седлецький.