Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську облаштовують пункти контролю за забрудненням атмосфери.


     У Дніпропетровську облаштовують пункти контролю за забрудненням атмосфериЗа дев'ять місяців 2011 року в результаті своєї діяльності промислові підприємства міста викинули у повітря на 5,2 % менше, ніж за аналогічний період 2010 року. Про це повідомили в управлінні з охорони навколишнього середовища Дніпропетровської міської ради. Згідно обласної програми моніторингу навколишнього природного середовища Дніпропетровської області та комплексної міської програми передбачено облаштування у місті пунктів контролю та спостереження за забрудненням атмосферного повітря, виготовлення безпосередньо систем та приладів контролю. На зазначені заходи у міському фонді охорони навколишнього природного середовища передбачено 400 тисяч гривень, зазначають в управлінні.

     Минулого року перший пункт контролю та спостереження за забрудненням повітря було встановлено у Ленінському районі по проспекту Калініна, 77. Автоматизована система екологічного моніторингу вже працює, інформація щодо її роботи розміщена на сайті ecodnepr.org.ua. Встановлений пост не має аналогів в Україні, наголошують в управлінні. Робота пунку дозволяє контролювати концентрацію діоксиду азота, сірки, оксиду вуглицю, концентрації пилу. В подальшому планується придбання метеостанції, за допомогою якої можна буде визначати підприємство-забрунювача. На ці цілі у міському фонді охорони навколишнього природного середовища на 2012 рік передбачено 800 тисяч гривень, додають в управлінні.

     У Дніпропетровську працюють близько 300 підприємств металургійної, коксохімічної, машинобудівної та інших галузей промисловості, які суттєво негативно впливають на стан атмосферного повітря міста.