Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську ухвалено стратегію розвитку до 2020 року.

    У Дніпропетровську ухвалено стратегію розвитку до 2020 року Дніпропетровськ отримав стратегічний план розвитку міста до 2020 року. Відповідне рішення ухвали депутати на 19-й сесії Дніпропетровської міської ради. Стратегія розвитку Дніпропетровська  - це документ,  розроблений з урахуванням основних напрямків комплексної стратегії розвитку Дніпропетровської області, концепції розвитку міста Дніпропетровська, програми соціально-економічного розвитку міста Дніпропетровська. Даний документ змінює напрямок розвитку міста, відкриває нові можливості та перспективи.       Зокрема, за новим стратегічним планом місія Дніпропетровська полягає у  становленні міста  передусім як бізнес-центру країни з розвиненою банківською, фінансовою та транспортно-логістичною галуззю, міста комфортного для життя та ведення бізнесу. Разом з цим, у місті продовжуватимуть розвиватися промисловість та ракетно-космічна галузь. Дніпропетровськ визначено як територію  вільного підприємництва, здорового довкілля та високоякісної міської інфраструктури.
     З-поміж іншого, нова стратегія передбачає розширення інвестиційних можливостей міста. У зв'язку з цим планується розробити  дорожню карту інвестора — це документ, який допомагатиме потенційному інвестору почати свою діяльність і реалізовувати у місті свої проекти.
     У розробці стратегії розвитку Дніпропетровська брали участь депутати, бізнесмени, провідні науковці. Даний проект профінансувала Федерація канадських муніципалітетів — це грантові кошти.
     На сесії міський голова Іван Куліченко доручив створити комітет, який опікуватиметься втіленням у життя стратегічного плану міста. До складу комітету входитимуть підприємці, представники органів місцевого самоврядування, представники  громадськості, освітніх та наукових установ міста.