Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 53 звернення дніпрян. Повідомлення від містян надходили до телеграм-чату Корбана, на пошту та на гарячу лінію Штабу взаємодопомоги.

До якнайшвидшого вирішення всіх питань, з якими звертаються дніпряни, залучені усі служби мерії Дніпра на чолі з міським головою Борисом Філатовим. Посилена увага і постійний контроль міської влади забезпечують ефективну і швидку реакцію на повідомлення дніпрян.

Головне за день

Світло у всі двори!

У Дніпрі продовжують встановлювати та повертати вуличне освітлення за заявками громадян. 
 
На вулиці Шевченка, 33 освітили двір: «Прошу допомогти з зовнішнім освітленням у дворі Шевченка, 33 – є опора, дуже сподіваємося, що з'явиться і ліхтар!» – написала дніпрянка Ольга.
 
Тут встановили кронштейн, світильник та протягнули 35 метрів дротів: «Щира подяка за допомогу з вуличним освітленням двору на Шевченка, 33! Повісили ліхтар, дякую Вам!», - пише Ольга.
 
На Терещенківській, 23 замінили лампи: «Терещенківська, 23, біля 1 та 2 під'їзду не працює освітлення на опорі. Будь ласка, поверніть нам світло. Дякую. Я писала що немає світла біля 1 під'їзду, а сьогодні звернула увагу, що біля 2 теж не працює світильник. Якщо можна замінити газорозрядну лампу світлодіодною, було б чудово», - написала дніпрянка Олександра.
 
Тут замінили дві лампи. Також відновили світло і біля під'їзду 4: «Освітлення відновлено. Дякуємо за оперативність», - пише Олександра.
 
За роботи дякуємо КП «Міськсвітло».
 
Вода:
 
- вул. Василя Сліпака, 35: немає води. Проблема викликана тим, що КДЦ «Дніпропрес» був підключений до мережі без колодязя. Це є порушенням Правил технічної експлуатації систем водопостачання та призвело до того, що після завершення ремонту мереж вода з'явилася у всіх, крім КДЦ. Наразі роботи з перемикання КДЦ завершено. Водопостачання відновлять;
 
- просп. Науки, 108 - 124: налагодити автоматичне включення ПНС. Роботи з придбання нового насосного обладнання, зокрема з автоматичним регулюванням напору, продовжуються. Наразі йде підписання договору з постачальником;
 
- вул. Робоча, 160: темна вода з крана. Це пов'язано з проведенням аварійно-відновлювальних робіт на водоводах. Ваші труби промиють.
 
За всіма адресами роботи будуть проводити працівники КП «Дніпроводоканал».
 
Каналізація:
 
- пл. Вокзальна, 1: накрити колодязі.
Накрили. Працювало КП «Дніпроводоканал»;
 
- вул. Перемоги, 53 – 55: провал асфальту біля колодязя. Ваше звернення передано до комунальних служб на обстеження мереж, після чого провал усунуть;
 
- вул. Будівельників, 21: тече каналізація. Засмічення усунуто. Працювало КП «Дніпроводоканал»;
 
- ж/м Тополя 2 будинок 14: накрити колодязь. Зроблять. Працюватиме відділ гідроспоруд КП «УРЕА». 
 
Сміття:
 
- вул. 25-ї Січеславської бригади, 17, Омеляна Пріцака, 7: вивезти звалище великогабаритного сміття;

- вул. Юрія Савченка, 46: огородити майданчик для сміття.

Ваші звернення направлені до департаменту екологічної політики: зобов'язати відповідальних вивезти сміття та привести місця його збору до належного стану.
 
ЖКГ:
 
- вул. Квартальна, 38: випала лампа зі стелі. Ваш під'їзд обстежать 2-3 травня, за підсумками ухвалять рішення;
 
- вул. Липова, 18: відремонтувати сходові клітки. Поки що ремонт під'їзду не запланований;
 
- Майдан Озерний, 26: відремонтувати арку та в'їзд. Арка потребує ремонту, але поки що він не запланований.
 
Міські парки:
 
- Парк Писаржевського: вдень світять ліхтарі. Протягом тижня у парку проводяться роботи з ремонту лінії освітлення. Ліхтарі можуть горіти вдень, то їх перевіряють. Не дивуйтеся, якщо побачите.
 
Вуличне освітлення:
 
- вул. Калинова, 116: відкрився світильник. Світильник демонтували, але це не мережі КП «Міськсвітло»;
 
- вул. Квітки Цісик, 13: згас ліхтар. У Вас замінили лампу та патрон. Освітлення відновлено.
 
- вул. Національної Гвардії, 17: додати ліхтар. У Вас потрібно встановити: 2 опори, 5 кронштейнів, 5 світильників, протягнути 70 метрів дротів. Включать до плану на поточний рік.
 
За всіма адресами роботи виконували працівники КП «Міськсвітло».
 
Покіс трави:
 
- вул. Аудиторна та інші: скосити траву;

- вул. Терещенківська, 23: скосити траву.

Ваші звернення направлені до департаменту житлового господарства та до інспекції з питань благоустрою: зобов'язати відповідальних виконати покіс трави на  зазначених територіях.
 
Аварійні дерева:
 
- вул. Волинська, 7-А: коли обстежать дерева?

- вул. Набережна Перемоги, 108-102: аварійні дерева.

У травні Ваші дерева обстежать, у цей день з Вами зв'яжуться, за підсумками обстеження складуть дефектний акт та визначать терміни робіт.
 
- вул. Романа Шухевича, 57: коли видалять дерево? Дерево видалять до 6 травня. Також омолодять ще 2 дерева, це зроблять восени-взимку.
 
За всіма адресами роботи будуть проводити працівники КП «Міськзеленбуд».
 
Дороги, тротуари, двори:
 
- вул. Робоча, 172 - 174: просідання асфальту. Ваше звернення направлене до КП «Управління контролю за благоустроєм»: зобов'язати відповідальних усунути недоліки у дорожньому покритті.
 
Дніпряни дякують:
 
«Доброго дня, писала щодо огорожі... На наступний день приїхали і акуратно прибрали. Дуже дякую за допомогу! Високовольтна, 10», - пише дніпрянка Ганна.
 
«Щира подяка всім причетним за те, що звалище по вул. Ганни Барвінок, 32 біля 11 лікарні нарешті прибрали... це для мешканців вулиці прямо свято перед Великоднем!
Усіх вітаємо з майбутніми святами, перемоги та мирного неба!», - пише дніпрянка Олена.
 
«Дуже Вам дякую і кожному, хто причетний, за те, що ви робите для міста! Дякую, що місто доглянуте і дуже красиве!» – пише дніпрянка Влада.
 
«Тополя 2, будинок 28, під'їзд 2. Дякую ще раз за відновлене світло!» - пише дніпрянин Андрій.
 
«Дякую всім причетним до відключення генератора «PIZZA DAY» за адресою: вул. Новокримська, 4. Його відключили та прибрали з вулиці. Сподіваємося, що фірма вирішила свої проблеми з електрикою, і агрегат, що гуркотить протягом 6 днів з перервою на ніч, більше не тероризуватиме навколишні багатоповерхівки. Дякуємо за зворотний зв'язок, чіткі пропозиції щодо вирішення проблеми та суто людську участь», - пише дніпрянка Марина.

Заявки щодо комунальних проблем можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години):

(095) 816-39-11,

(093) 261-32-25,

(063) 402-79-56,

(068) 638-28-48,

(063) 681-61-82.

Телеграм-канал голови Громадської ради Геннадія Корбана приймає заявки цілодобово. Залишити їх можна у коментарях: https://t.me/korbanofficial/.