Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 44 звернення дніпрян. Повідомлення від містян надходили до телеграм-чату Корбана, на пошту та на гарячу лінію Штабу взаємодопомоги.

До якнайшвидшого вирішення всіх питань, з якими звертаються дніпряни, залучені усі служби мерії Дніпра на чолі з міським головою Борисом Філатовим. Посилена увага і постійний контроль міської влади забезпечують ефективну і швидку реакцію на повідомлення дніпрян.

Головне за день

Безпечний Дніпро

У парку Зелений Гай за заявкою дніпрян відремонтували смугу перешкод

Про проблему повідомила дніпрянка Наталія. Парк зелений Гай, майданчик для собак: «Діти та дорослі, які скачуть по смузі перешкод, зруйнували гумові накладки на колоді. Стирчать шурупи, травмонебезпечно», - написала Наталія.

Наразі смугу перешкод вже полагодили. За роботи дякуємо Департаменту парків та рекреації!

Чистий Дніпро 

  • У Дніпрі вивозять сміття та прибирають території за заявками громадян. 

На Квартальній, 8 прибрали звалище гілок: «Просимо прибрати звалище з гілок дерев та сміття по вул. Квартальна, 8. Біля Дитячого центру «Штурм», - написала дніпрянка Маргарита.

Звернення було направлено до Департаменту екологічної політики. Зараз звалище вже прибрано: «Квартальна, 8 – вивезли купу старих гілок. Дякуємо за чистоту!» – пише Маргарита.

На Мандриківській, 178 вивезли звалище великогабаритного сміття: «Можете допомогти прибрати сміття, Мандриківська, 178», - написала дніпрянка Ганна.

Звернення було направлено до Департаменту екологічної політики. Зараз звалище вже прибрано: «Мандриківська, 178. Дуже вам дякую за прибирання сміття», - пише Ганна.

За роботи дякуємо ТОВ «Екологія-Д».

Світло:

- вул. Відродження, 1: нахилилася електроопора. Ваше звернення направлено до компанії ДТЕК з проханням у найкоротші терміни відновити цілісність аварійної електроопори для запобігання НП.

Вода:

- вул. Юрія Липи, 15: полагодити колонку. Полагодять. Працюватиме КП «Дніпроводоканал».

Каналізація:

- Гімназія № 34, перехрестя: тече каналізація;

- Галини Мазепи, 1, 2: тече каналізація;

- Юрія Кондратюка, 20: тече каналізація;

Засмічення усунуто. Працювало КП «Дніпроводоканал».

- вул. Пастера, 18: відновити покриття після заміни труби. У зв'язку з заборгованістю мешканців будинку за послуги з управління багатоквартирними будинками роботи з влаштування асфальтового покриття (де проводились ремонтні роботи) відкладено до погашення заборгованості, яка становить 111 037,74 грн. за щомісячного нарахування 17 054,47 грн;

- вул. Республіканська, 26: накрити колодязь. Це приватний колодязь. Відповідно до правил експлуатації відповідальність за утримання несе власник;

- Сергія Нігояна, 50: прочистити каналізацію. Адреса у роботі. Причини засмічення каналізації усунуть. Працює КП «Дніпроводоканал»;

- ж/м Тополя 3 будинок 13: накрити колодязі. Це колодязі зв'язку та КП «Теплоенерго». Звернення передано їм. Упродовж наступного тижня планують відпрацювати.

Сміття:

- вул. Велика Діївська, 54: вивезти великогабаритне сміття;

- вул. Макаревського, 1-Б: вивезти великогабаритне сміття;

- вул. Рудницького, 29: вивезти великогабаритне сміття;

- просп. Слобожанський, 63: вивезти великогабаритне сміття;

- вул. Незалежності, 5: прибрати звалище великогабаритного сміття.

Ваші звернення направлені до департаменту екологічної політики: зобов'язати відповідальних вивезти сміття.

- ж/м Тополя 3 будинок 13: прибрати територію. Ваше звернення направлене до департаменту самоорганізації населення: зобов'язати відповідальних прибрати територію.

- вул. Яскрава, паркан школи 14: прибрати територію. Ваше звернення направлене до інспекції з питань благоустрою: зобов'язати відповідальних прибрати територію.

ЖКГ:

- вул. Високовольтна, 10: прибрати або закріпити залізні ґрати. Вчора прибрали;

- вул. Інженерна, 4-А: під час ремонту даху залило стелю. Підрядна організація обстежить залиті квартири та вживе заходів;

- вул. Новокримська, 4-А: яма біля входу в під'їзд. Ваш під'їзд обстежать 2-3 травня, за підсумками ухвалять рішення;

- просп. Слобожанський, 100: замінити проводку, зробити вимощення. Ремонт електромереж та вимощення у Вас внесено до переліку об'єктів, що вимагають проведення поточного ремонту, на цей рік.

Вуличне освітлення:

- вул. Бебеля, 16-18: мерехтить ліхтар;

- ж/м Тополя 2 будинок 28: не світить ліхтар.

У вас замінили лампу. Освітлення відновлено.

- вул. Квартальна, 4: нахилилася опора. Опору замінили.

- ж/м Тополя 2 будинок 12: не світить ліхтар. У Вас  усунули пошкодження на лінії. Освітлення відновлено.

За всіма адресами роботи проводили працівники КП «Міськсвітло».

Покіс трави:

- Авіаторське: скосити траву;

- вул. Яскрава, паркан школи № 14: скосити траву.

Ваші звернення направлені до інспекції з питань благоустрою: зобов'язати відповідальних виконати покос трави на вказаних територіях.

Аварійні дерева:

- вул. 152- ї Дивізії, 6: обрізати гілки. Обріжуть до 10 травня;

- просп. Богдана Хмельницького, 112: коли обріжуть дерева? У Вас видалять 10 дерев до 10 травня, обріжуть та омолодять ще 29 дерев, це зроблять восени-взимку;

- вул. Волинська, 6: коли видалять дерева? Вчора видалили. Обріжуть та омолодять ще 22 дерева, це зроблять восени-взимку;

- вул. Молодіжна, 8: коли видалять дерева? У Вас видалять 4 дерева до 10 травня, омолодять ще 3 дерева, це зроблять восени-взимку;

- вул. Зразкова, 1/2: аварійне дерево;

- вул. Фабрично-заводська, 20: аварійне дерево.

У травні Ваші дерева обстежать, у цей день з Вами зв'яжуться, за підсумками обстеження складуть дефектний акт та визначать терміни робіт.

- вул. Решетилівська, 12: висадити дерева. При плануванні робіт з посадки дерев Ваше звернення розглянуть.

За всіма адресами роботи будуть проводити працівники КП «Міськзеленбуд».

Дороги, тротуари, двори:

- Петра Яцика – просп. Слобожанський, 106, 108: просів асфальт, коли відновлять? З технічних причин підрядник переніс роботи на сьогодні, 2 травня.

Дніпряни дякують:

- «Новокримська, 4-А. Дякую за виконану роботу. Дерево видалили», - пише дніпрянин В'ячеслав.

- «Дякую вам, сьогодні все зробили. Перемоги, 53», - пише дніпрянка Маргарита. За цією адресою замінили люк, що стукає.

- «Вул. Новокримська, 2-Б. Щира подяка Вам та всім причетним людям до цього. Тепер можна ходити безпечно по двору», - пише дніпрянка Оксана.

- «Базавлуцька, 101, дякую, що прибрали дерево, яке впало і обірвало лінії електропередач, чекаємо відновлення розриву кабелю», - пише дніпрянин Віктор.

- «Добридень. Хочу сказати дуже дякую  за теплі батареї за адресою Тополя-2 будинок 12 цього опалювального сезону! За моєю заявкою нам у серпні замінили утеплювач на трубах теплотраси, що ведуть у під'їзди (дуже, до речі оперативно – від заявки до заміни до двох тижнів). Плюс місто відремонтувало теплопункт, який обігріває навколишні будинки. Плюс ми з мешканцями поміняли труби опалення вже у під'їзді, самотужки. Так ось. Таких гарячих батарей не було не те, що з початку повномасштабного вторгнення, а за всі 10 років, що я живу в цьому будинку. Прийміть щиру подяку від мешканців! (Раніше боялася писати, щоб не наврочити, тепер точно можна)», - пишуть жителі.

Заявки щодо комунальних проблем можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години):

(095) 816-39-11,

(093) 261-32-25,

(063) 402-79-56,

(068) 638-28-48,

(063) 681-61-82.

Телеграм-канал голови Громадської ради Геннадія Корбана приймає заявки цілодобово. Залишити їх можна у коментарях: https://t.me/korbanofficial/.