Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі нагадали про  правила утримання фасадів

Вулиця Гоголя, 10 у Дніпрі. Історична будівля. Тут нещодавно відчинила двері кав’ярня. Проте, власники не дотримались правил утримання фасадів будівель.

«Частина пофарбована у яскраво-рожевий колір. Будівля знаходиться в історичному ареалі міста. А це говорить про те, що не можна змінювати зовнішній вигляд фасаду. Це є порушенням правил благоустрою», — розповів Дмитро Гомілко, завідувач сектора контролю опорядження фасадів відділу контролю благоустрою інспекції з питань благоустрою Дніпровської міськради.

Інспектори видали працівникам закладу припис.

«У власників є час, щоб перефарбувати фасад під колір будівлі. Якщо цього не зроблять - буде складений адмінпротокол. Він виноситься на розгляд комісії. Штраф від 850 до 1700 грн», — уточнив Дмитро Гомілко.

Є підприємці, які одразу виправляються. Приклад: магазин по вул. Вернадського.

«Власники прислухаються до наших нагадувань. Тут фасад був темно-зеленого кольору. Після припису - перефарбували у правильний колір згідно з усіма нормами і правилами», — розповів Дмитро Гомілко.

«Дуже добре, що до нас прийшли, зробили зауваження: треба переробити. Ми одразу розповіли власникові. Бачите, нині все співпадає з кольором основної будівлі», — прокоментувала продавчиня Олена.

Щоб уникнути таких порушень, підприємців закликають дізнаватися про статус будівель, де планується проводити ремонтні роботи.

«Далі узгоджувати дії з Головним архітектурно-планувальним управлінням та іншими відповідними органами міської влади», — зазначив Дмитро Гомілко.