Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Як оновлюються заклади позашкільної освіти у Дніпрі після залучення міжнародних донорів

 

Дитячий мультифункціональний центр у Дніпрі. Тут завдяки співпраці з донорами (міжнародною організацією UNICEF) створено сучасний заклад для розвитку дітей від 3 до 18 років. Заняття тут – безкоштовні.

«Є ігрова зона з настільними іграми. Зона очікування для батьків, також можна проводити лекційні заняття. Є навчальні кабінети. Кімната матері й дитини, там є зручний столик для сповивання та місце для відпочинку. Також є окрема кімната психолога, клас інформатики, клас для розвитку дошкільнят. Найцікавіше – невеличка студія звукозапису, де діти можуть навчитися записувати музику. Розвинути навіть навичку ді-джея. Облаштовані і комфортні  вбиральні. Окремо і  для маломоблільних», — показала Тетяна Гудим, директорка КЗПО «Палац творчості дітей та юнацтва» Дніпровської міськради.

Завдяки співпраці з міжнародними донорами у Дніпрі здійснено і такі проєкти: у КЗПО «Крок» – облаштований комп'ютерний клас; створений ресурсний центр молоді Дніпра та Луганщини.

Подібний тренінг із допомоги залучення донорів – перший.

«Щоб директори та працівники закладів позашкільної освіти дізналися детальніше, як залучити донорів – провели сьогодні семінар-тренінг», — прокоментував Сергій Луденський, в. о. директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради.

«Насамперед ми пояснювали, як навчитися готувати звітність для донорів з урахуванням їхніх вимог та очікувань. Запросили тих директорів закладів позашкілля, хто залучив міжнародних донорів, й є результат. Аби вони поділилися власним досвідом. Є спікери з благодійних фондів та проєктні менеджери», — уточнила Тетяна Омеляненко, заступниця директора з навчально- виховної роботи КЗПО «ЦДЮТ «КРОК» Дніпровської міськради.

Прийшла сьогодні на лекцію Тетяна Пальчун. Вона – директорка КЗПО «Дитячо-молодіжний центр «Творчі» Дніпровської міської ради.

«Я хочу зрозуміти алгоритм дій, як розробити якісний проєкт й запропонувати донору. Бо є ідеї й хочеться якнайшвидше їх реалізувати», — поділилася пані Тетяна.

«Ми прагнемо допомогти у взаємодії з донорською спільнотою. Бо донори цікавляться подібною допомогою. Приклад: дитячий мультифункціональний центр у Дніпрі. Туди щодня у сучасні кабінети приходять навчатися більше двох сотень дітей», — підсумував Сергій Луденський.