Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Дуже добре, що такі заходи організовують. Бо тут ти обмінюєшся досвідом й дізнаєшся нове», — власниця релокованого бізнесу про фестиваль «Check-in-Dnipro» у Дніпрі

Нескорені, релоковані. Вони приїхали до Дніпра з тимчасово окупованих чи небезпечних територій, хтось встиг вивезти бодай якусь техніку. Хтось лише ідеї та мрії, але на новому місці не гаяли часу і одразу взялися за справу. Аріна Коротун з Краматорська. На фестивалі вона представила літні жіночі сукні.

«Працюємо тут нещодавно. Половина бізнесу ще у Краматорську. Тобто, працюємо нині на два міста. Дуже добре, що такі заходи організовують. Бо тут ти обмінюєшся власним досвідом й дізнаєшся щось нове», — поділилася Аріна.

Сьогодні у Дніпрі пройшов уже другий фестиваль релокованого бізнесу «Check-in-Dnipro». Тут зібралися 46 різноманітних підприємців. 

«Сьогодні ділилися досвідом, бо тут представлені й власники швейних підприємств, взуттєвих. У когось є маленька власна справа, й вони представили її тут. До того ж, крім так званого «ярмарку», тут проводили й лекції для підприємців, ворк-шоп. Тобто пояснювали, як можна розвинути сторінку у соцмережах тощо. Я сама з Краматорська. Релокувала й власний бізнес й захотілося зробити місце, де підприємці з небезпечних територій країни, які релокувалися сюди, зможуть працювати й отримувати досвід. Тому торік провели перший фестиваль. Сьогодні вже другий, й маємо багато заявок на участь. Відібрали з більше ніж сотні майже п?ятдесят. Також тут представлені бізнеси й з Дніпра», — прокоментувала Альона Кучерук, співзасновниця «Check-in Dnipro», очільниця бізнесклубу для власників релокованого бізнесу, голова ГО «Шифт».

Дніпрянка Юля взяла участь у фестивалі, щоб дізнатися про досвід саме представників релокованого бізнесу.

«Я виробляю одяг й представила найцікавіші моделі сьогодні тут. Обмін досвідом дуже важливий, я уже домовилась з одним релокованим виробництвом, що вони виставляться у моєму шоурумі», — розповіла власниця бренду «Домашня».

До того ж, у інспекції з питань працівників та зайнятості населення уточнюють, що Дніпро став новою домівкою для понад 180 тисяч вимушених переселенців зі сходу, півдня, півночі. І це лише ті, хто офіційно зареєструвалися. Усього місто стало тимчасовим прихистком чи транзитним місцем для щонайменше пів мільйона ВПО. Інспекція з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради пропонує допомогти з пошуком нових працівників чи безкоштовною перекваліфікацією, знайти житло для цілої команди, яка все ще працює у зоні активних бойових дій, чи просто поспілкуватися. До того ж Дніпро має рекордні показники зайнятості - понад пів мільйона працюючих. У тому числі  60 % ВПО працездатного віку уже з роботою. Вони підтримують і релокований бізнес, і підприємців Дніпра. Фестиваль триватиме два дні, тож у кожного є можливість завітати на «Check-in Dnipro» і в неділю, аби підтримати релокований бізнес і дніпровських виробників. Адреса: Крутогірний узвіз, 21-А.