Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 42 звернення дніпрян. Повідомлення від містян надходили до телеграм-чату Корбана, на пошту та на гарячу лінію Штабу взаємодопомоги.

До якнайшвидшого вирішення всіх питань, з якими звертаються дніпряни, залучені усі служби мерії Дніпра на чолі з міським головою Борисом Філатовим. Посилена увага і постійний контроль міської влади забезпечують ефективну і швидку реакцію на повідомлення дніпрян.

Головне за день

Безпечний Дніпро

- На вул. Олеся Гончара за заявкою дніпрян збільшили час зеленого світла. Тепер перейти проспект стало простіше: «На переході через вул. Олеся Гончара зелений на світлофорі горить лише 9 секунд, при цьому червоний - 73 секунди... чи можна якось посприяти подовженню тривалості зеленого сигналу світлофора? Оскільки перехід перетворюється на забіг, добре молодим простіше, а як бути літнім, людям з інвалідністю...», - написала дніпрянка Ганна.

Наразі зелене світло горить 13 секунд: «Писала 20 числа заявку з приводу світлофора на переході. Дякую за виконання, переходити стало легше», - пише Ганна. 

За роботи дякуємо Департаменту транспорту та транспортної інфраструктури та КП «Транспортна інфраструктура міста».

- На Янтарній, 44 відремонтували колодязь: «Щось сталося вночі, і вода з люка витікає! Набралося ціле озеро», - написала дніпрянка Наталя. 

Наразі колодязь вже відремонтовано: «Дякую, що довели до фіналу заміну гідровузла у колодязі. Було озеро. Тепер вода не протікає, і озеро підсохло. Дуже дякуємо!» – пише Наталя.

За роботи дякуємо КП «Дніпроводоканал». 

На вулиці Академіка Белелюбського, 24-Ж відновили асфальт: «Розкопали яму на вулиці Академіка Белелюбського, 24-Ж (вул. Червонозаводська, 24-Ж)! Водії змушені виїжджати на зустрічну смугу руху. Велике прохання допомогти у вирішенні цієї проблеми, заздалегідь дуже вдячний!» – написав дніпрянин Михайло. 

Наразі асфальт уже відновлено міськими службами: «Дякую за відновлення дорожнього покриття за адресою вул. Академіка Белелюбського, 24-Ж», - пише Михайло.

Світло:

- вул. В'єтнамська: нахиляються електроопори. Ваше звернення направлено до компанії ДТЕК та КП Міськсвітло. Розглянуть приналежність опор та будуть вжиті заходи. 

Вода:

- вул. Нарвська, 26: чорна вода з крана. Ваші труби промиють. Робота КП «Дніпроводоканал». 

Каналізація:

- вул. Менахем-Мендл Шнеєрсона, 13-А: заасфальтувати розриття. Зроблять у травні;

- вул. Привокзальна 4: прочистити каналізацію. Прочистили;

- вул. Старокозацька, 65: усунути засмічення, очистити колодязі. Засмічення усунено, колодязі очистять;

За всіма адресами – роботи КП «Дніпроводоканал». 

- ж/м Тополя-2, будинок, 26: накрити колодязь. Це кабельний колодязь зв'язку. Ваше звернення направлене до інспекції з питань благоустрою: встановити власника та зобов'язати накрити колодязь.

Зливова каналізація:

- Тупик Крутої балки: розчистити жолоб зливової каналізації. Прочистять у травні. Працюватиме відділ гідроспоруд КП «УРЕА».

Сміття:

- вул. Генерала Пушкіна, 40: додати баки;

- Донецьке шосе, 121: майданчик для сміття надто близько до будинку?

- вул. Квартальна – Мозолевського: вивезти великогабаритне сміття, прибрати територію;

- просп. Слобожанський, 17, 17-А: вивезти великогабаритне сміття;

- ж/м Тополя-3, будинок 54: вивезти звалище гілок.

Ваші звернення направлені до департаменту екологічної політики: зобов'язати відповідальних вивезти сміття, прибрати території та місця збору сміття.

- вул. Фабрично-заводська біля школи №31: прибрати сміття навколо спортивного майданчика. Ваше звернення направлене до департаменту екологічної політики та до інспекції з питань благоустрою: зобов'язати відповідальних прибрати територію.

Вуличне освітлення:

- вул. Терещенківська, 23: відремонтувати ліхтар, замінити лампу на світлодіодну. У Вас замінили 2 лампи.

- вул. Шевченка, 33: встановити освітлення. У Вас встановили 1 кронштейн, 1 світильник, протягнули 35 метрів дротів. 

За всіма адресами – роботи КП «Міськсвітло».

Аварійні дерева:

- вул. Батумська, 52: викорчувати пні.

- вул. Магдалинівська, 7: викорчувати пні.

- вул. Моніторна, 2: викорчувати пні.

Викорчують.

- вул. Квартальна, 6: обрізати гілку. У Вас обріжуть та омолодять 35 дерев. Зроблять восени-взимку. 

- вул. Мостова: висадити дерева на парній стороні. При плануванні робіт із висаджування дерев звернення розглянуть. 

- Петра Калнишевського, 15: прибрати спиляні гілки. Гілки приберуть до 10 травня.

За всіма адресами – роботи КП «Міськзеленбуд». 

Дороги, тротуари, двори:

- вул. Генерала Пушкіна – Ірпінська: відремонтувати дорогу. Вулиця Ірпінська у плані робіт на ремонт. Влітку вказану ділянку відремонтують;

- вул. Янтарна, 44: прибрати будівельне сміття вздовж пішохідної доріжки. Ваше звернення направлене до Адміністрації АНД району. Розглянуть, обстежать і за результатами будуть вжиті заходи;

- вул. Квартальна – Мозолевського: підсипати ґрунт у дворі, провалюються колишні льохи. Ваше звернення направлене до комунальної служби. Місце обстежать та розглянуть можливість засипання провалів на місці льохів.

Містяни дякують:

- «Дякую за уважність до пішоходів та водіїв. Роботу щодо ремонту асфальту на перехресті біля Європейської, 13 виконано оперативно», - пише дніпрянка Тетяна.

- «Щиро завдячую за швидке вирішення питання. Вранці звернулася до Вас із проханням, увечері поверталася з роботи: місце аварійної опори огороджено, вирито котлован. Душа радіє, що в нашому місті є можливість: до кого звернутися по допомогу з будь-якого питання! Дякуємо КП «Дніпровський електротранспорт» за оперативність!! Окреме подяка Геннадію Олеговичу та його чудовій команді за виконувану ними роботу. Вулиця Бельгійська, 1», - пише дніпрянка Валентина.

- «Робоча, 174-А. Наразі сміття вивозять без затримок. Дякую!" - пише дніпрянин Олександр. 

- «Протягом цього тижня по вулиці Генерала Пушкіна, 40 прибирали сміття, все дуже добре зачистили, вивезли все, що було у сміттєвих баках і в кущах, дуже дякуємо, стало набагато краще», - пише дніпрянка Наталія. Він також пропонує встановити додаткові баки.

Заявки щодо комунальних проблем можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години):

(095) 816-39-11,

(093) 261-32-25,

(063) 402-79-56,

(068) 638-28-48,

(063) 681-61-82.

Телеграм-канал голови Громадської ради Геннадія Корбана приймає заявки цілодобово. Залишити їх можна у коментарях: https://t.me/korbanofficial/.