Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

50 учасників, народні пісні та танці. У Дніпрі відбувся незвичний майстер-клас з розфарбовування писанок

У Дніпрі відбувся незвичний майстер- клас з розмальовування писанок. Окрім самого заняття на гостей чекав виступ міського народного ансамблю танцю "Цвітень" та зразкового ансамблю сучасної пісні "Співаночки". Вони виконали народний танець та заспівали пісню. Також учасникам заходу розповіли про історію та традиції українського Великодня.

«Писанковий дивосвіт» -  традиційний театралізований майстер-клас для Дніпра. Він був започаткований у 2018 році і проводиться щороку. Родзинка цьогорічного свята - прикрашання великоднього дерева. Ми зазделегідь підготували 200 крашанок. Це дерево символізує тепле, родинне свято Великодня. Сьогодні до нас завітало близько 50 гостей. Також під час заходу кожен міг зробити донат на ЗСУ», — розповіла директорка Міського палацу дітей та молоді Альона Шульга.

Одна з гостей заходу -  одинадцятирічна Анастасія. Дівчинка займається писанкарством вже сьомий рік. Сьогодні  малює писанку з візерунками, які символізують успіх у новій справі.

«Це дуже цікаво, адже це наша історія. Колись писанки були засобом комунікації, через них можна було передати певне послання. Щоб зробити одну писанку може знадобитись декілька годин, а іноді і днів», - каже Анастасія.

«На цьому майстер - класі люди дізнаються про історію Великодня, про наші  традиції. Зараз відродження української культури, української індентичності. Все це популярне і має свій запит. Ми це бачимо навіть сьогодні, по тій кількості людей, які зацікавились цим заходом», прокоментувала заступниця директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради Тетяна Журова.