Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Поєднання витинанки та графіки й ілюстрації на шевченківську поему «Марія». У Дніпрі відкрили виставку в музеї «Літературне Придніпров’я»

Алісі Московцевій 15 років. Її роботи сьогодні представлені на виставці «Українська абетка, діти – дітям!» у Дніпрі.

«На малюнку зображувала предмети, які починаються на літеру, яку я й малювала. Підбирала ті асоціації, які зможуть відгадати як дуже малі, так і дорослі», — розповіла Аліса. Вона — випускниця народного художнього колективу «Школа образотворчих мистецтв «Суцвіття» у Дніпрі.

Виставку відкрили у музеї «Літературне Придніпров’я». «Представлено 34 роботи. Тобто усі літери української абетки. Малювали 18 авторів віком від 10 до 20 років. Працювали в таких видах мистецтва, як живопис, графіка та витинанка. Міксували їх, створювали оригінальні неповторні художні витвори. Кожен малюнок по-своєму унікальний, оскільки має сміливі рішення творчого задуму без обмежень дитячої фантазії», — розповіла Людмила Михайлова, директорка КЗПО «Центр дитячої та юнацької творчості «Крила» Дніпровської міської ради.

А в інші залі із оригінальним перформансом представили 10 ілюстрацій у стилі «витинанка». «Мене надихнула поема «Марія», адже думи там перетинаються із сьогоденням. Поему сьогодні зачитали під час відкриття. Щоб глядачі зрозуміли посил. Представлені лаконічні образи з глибоким змістом та сенсами. Хотіла показати через них силу материнської любові та глибинні почуття жінки, яка плекає своє дитя з надією на краще життя… Не зважаючи на будь-які життєві обставини», — не стримала емоцій авторка робіт Ольга Іващенко. Вона з дитинства розвивала талант у даному стилі. До того ж пані Ольга — керівниця Школи образотворчих мистецтв  «Суцвіття» у КЗПО «Центр дитячої та юнацької творчості «Крила» Дніпровської міської ради.

Експозиції представлені на другому поверсі музею «Літературне Придніпров’я» до 31 травня.