Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Приїхав на лікування спеціально до міської лікарні Дніпра, бо тут є ерготерапевти: історія захисника

Андрію 49 років. Із початку повномасштабного вторгнення – захищав Україну. До цього працював кадровиком, також був бізнесменом.

«У перші дні вторгнення пішов добровольцем. Так, спочатку мені сказали «дякую, у нас усіх вистачає». Але я все одно шукав можливості. Та  вже влітку 2022 року виконував бойові завдання на Бахмутському напрямку», — розповів захисник. Перше поранення (руки, — ред.) отримав уже як пілот дрона під Курдюмівкою.

«Після реабілітації одразу пішов воювати», — розповіла дружина Світлана. Вона — неабияка підтримка Андрія. Займається разом із ним.

«Друге поранення заділо всі 4 кінцівки. Уламки пішли і в очі… Він телефоном мені каже: «Я зможу обіймати тебе на 80 %». Я у відповідь: «А я тебе на всі 100 %», - не стримує емоцій Світлана.

Обидві руки довелось ампутувати.

«Реабілітація надважка була. Проходив перший етап реабілітації в іншому місті. Але я приїхав сюди, до Дніпра. Саме у цей центр, бо шукав ерготерапевта. Тут дуже добрий підхід. Проходжу тести спеціальні, вчуся знову повсякденних справ, адже є багато цілей після реабілітації», — поділився Андрій.

«Нині з пацієнтом пропрацьовуємо координування рухів й роботу з протезами. Обстежуємо, тестуємо та оцінюємо структури, функції кінцівок та всього організму нашого пацієнта. Визначаємо реабілітаційні цілі й проговорюємо це з Андрієм», — розповіла ерготерапевтка Анна.

Захисник нині – з протезами. Вчиться координування й може робити ними серденько! Після реабілітації в Андрія є багато цілей: «Є бажання керувати авто! Далі – працювати з хлопцями. Розповідати про свій пройдений шлях. Підтримувати їх», — підсумував Андрій.