Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

85 % вікон у будинках ЖКГ Дніпра, де стався вибух 2 квітня, вже встановили

Дніпро продовжує ліквідовувати наслідки ракетних ударів російських терористів по місту. Нині фахівці працюють по вул. Квартальній, 38, де 2 квітня стався вибух. У той момент Євгенія Григорівна перебувала у квартирі. 

«Я почула вибух і як посипались всі мої вікна. Я вийшла на вулицю і не знала що роботи. Аж тут були хлопці з «Жилсервіс-5» і вони одразу мені затулили їх плівкою. І ось вже сьогодні мені привезли нові вікна, вже їх встановлюють. Дуже якісні, і хлопці молодці. Дякую», — розповіла мешканка вул. Квартальної, 38 Євгенія Григорівна.

Від шматків скла Ірину Анатоліївну врятував тюль. У момент удару вона відпочивала. Каже, дуже налякалася. 

«Я почула вибух, і як посипалось скло. Добре, що був тюль і він прийняв на себе удар. Так би і я могла постраждати. Цього ж дня нам все затягнули плівкою і наступного дня взяли заміри. Дуже все організовано, не очікувала. І ось вже майже встановили нові вікна», — розповіла мешканка вул. Квартальної, 38 Ірина Анатоліївна. 

Тоді після ракетного удару на 12 кварталі постраждало 7 будинків. Вилетіло близько 400 вікон.

«Будинок № 38 по вул. Квартальній того дня був майже в епіцентрі вибуху. Тут вилетіло найбільше вікон. У всіх 7 будинках на сьогодні нам залишилось встановити близько 60 вікон. Роботи плануємо завершити протягом тижня», - розповів представник департаменту житлового господарства Дніпровської міської ради Єгор Худяков, який 25 квітня чергує по місту. 

Він також перевірив, як триває ремонт ліфту по просп. Науки, 112. Тут місцеві мешканці 4-го під?їзду скаржились на те, що їхній підіймач погано працював. 

«Цей ліфт перевірила ліфтова компанія. Обладнання дійсно вже було у занедбаному стані. Вирішили виконати поточний ремонт: повністю замінили кабіну, панель наказу, кнопки виклику, встановили нову лебідку та станцію керування. Роботи тривали місяць. Зараз тут проводять пусконалагоджувальні роботи. Під час них мешканці вже без проблем можуть користуватись новим підіймачем. На сьогодні по Дніпру ми вже відремонтували 9 ліфтів, 11 зараз у роботі. До кінці весни плануємо відремонтувати ще 10 ліфтів», — розповів Єгор Худяков.