Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Перерва у 4 роки: у Дніпрі після COVID-19 та початку повномасштабного вторгнення відродили міський фестиваль-конкурс «Зоряне Коло»

Вихованці усіх закладів позашкілля Дніпра зібрались, аби продемонструвати таланти та вміння на міському етапі фестивалю-конкурсу дитячо-юнацької творчості «Зоряне Коло». Участь у ньому бере і  Варя. Вона вже 6 років вивчає модельну сферу і сьогодні разом із іншими учасниками зразкового театру моди «Креатив» дивувала глядачів новою колекцією одягу. 

«Ми показали змішаний виступ. Тобто не лише показ колекції, а й танцювальний номер. Дуже віримо в те, що переможемо», — ділиться враженнями Варя Федченко. 

А 13-річний Ярослав сьогодні демонстрував український танок: «Ми сьогодні виклались на всі 100 %, аби посісти перше місце. Дуже сумував за таким фестивалем, адже тут ми не лише показуємо чого навчились, а у нас є і змога поспілкуватись з друзями, відчути цю феєрію після виступу. Дуже круто, що такі фестивалі є в нашому місті».

Міський фестиваль-конкурс дитячо-юнацької творчості «Зоряне Коло» проходить у Дніпрі понад 20 років. Але востаннє був у 2019-му. Далі його призупинили через COVID-19, а вже пізніше – через початок повномасштабного вторгнення. Проте вихованці позашкілля дуже просили, щоб фестиваль повернули, і цьогоріч це стало можливим. 

«У міському палаці дітей та молоді  є укриття. Тож ми нарешті змогли повернути цей фестиваль. На ньому свої таланти демонструють понад 3 тис. учасників та понад 50 колективів. Фестиваль-конкурс проводиться за наступними номінаціями: інструментальне мистецтво, фольклор, хорове мистецтво, вокальне мистецтво, циркове мистецтво та хореографічне мистецтво. Оцінює таланти дітей висококваліфіковане журі з Dnipro Art College. Призові місця надаватимуть у кожній категорії, а їх у нас 4: молодша категорія (8-10 років), середня категорія (11-14 років), старша категорія (15-18 років) та змішана категорія. Їх нагородять дипломами та грамотами», — розповіла заступниця директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради Тетяна Журова.