Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Весняна толока до Дня довкілля: представники мерії Дніпра разом із мешканцями упорядкували територію на набережній ж/м Сонячний

У День довкілля у Дніпрі проходять толоки у різних районах міста. У рамках акції #ЧистийДніпро містяни наводять лад на своїх територіях: прибирають сміття, висаджують рослини, фарбують. Цього дня толоку організували і на набережній ж/м Сонячний. Місцеві мешканці ініціювали суботник, а департамент екологічної політики Дніпровської міської ради підтримав екологічну акцію.

«Мешканцям цього житломасиву пощастило, що вони проживають поруч з такою гарною набережною, річкою поруч. Вони часто організовують тут суботники , аби навести порядок на території. Цього разу ініціативна група місцевих жителів звернулася до нашого департаменту, аби сьогодні провести суботник. Звісно, підтримали чудову ініціативу і теж долучилися до прибирання. Закликаємо людей не смітити, прибрати за собою, аби підтримувати чистоту. З початку квітня допомогли понад 10 різним ініціативним групам містян провести суботники на своїх територіях. Серед основної допомоги — вивезення зібраного сміття, а також надання різного інвентарю (пакетів, рукавичок). Нагадуємо, що через департамент можна залишити заявку на вивезення сміття, зібраного під час суботників. Це все безкоштовно», — зазначила  начальниця управління комунальної екології - заступниця директора департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Ірина Козлова.

Ініціатором толоки стала голова громадської організації «Зелена переробка» Надія Черкашина.

«Родом я із Харкова. А зараз мешкаю у Дніпрі. Проживаю на ж/м Сонячний. На цій набережній багато гуляють із дітками. Тому захотілось навести порядок на цій території, аби стало чистіше й гарніше. Приємно милуватися прибраним, коли навколо чисто. Інформацію щодо проведення суботника розповсюджували серед мешканців будинків поруч, соцмережі. Люди відгукнулися. Вже встигли назбирати сміття не один мішок. Вдячні департаменту екологічної політики міськради за допомогу, що відгукнулися на нашу заявку!» - сказала Надія.

Під час суботника учасники зібрали більше 30 мішків сміття.

Заявку на вивезення сміття під час суботника можна направити на електронну адресу [email protected], вказавши дату проведення заходу; ПІБ контактної особи; місце розташування зібраного у пакети сміття. Попередньо таке місце  можна погодити за телефоном – 067-881-04-86.