Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 44 звернення дніпрян. Повідомлення від містян надходили до телеграм-чату Корбана, на пошту та на гарячу лінію Штабу взаємодопомоги.

До якнайшвидшого вирішення всіх питань, з якими звертаються дніпряни, залучені усі служби мерії Дніпра на чолі з міським головою Борисом Філатовим. Посилена увага і постійний контроль міської влади забезпечують ефективну і швидку реакцію на повідомлення дніпрян.

Головне за день

Місто нікого не покине!
 
Вчора по Дніпру було завдано ракетного удару. 
 
Росія вчинила черговий військовий злочин. Між 05:10 та 05:18 у місті чули не менше семи вибухів. Вранці над Дніпропетровською областю було збито 9 ракет, вночі – 2.
 
Ракета Х-22 потрапила до п'ятиповерхового житлового будинку, він спалахнув. Пожежу загасили, розбирають завали. Працюють всі екстрені служби.
 
Загинуло троє. Постраждали 24 особи, 8 із них перебувають у лікарнях. Стан – середнього ступеня важкості.
 
Пошкоджено залізничний вокзал, автовокзал, 2 дитячі садки та школа. Вибито понад 100 вікон, в одному закладі постраждав і дах.
 
Залізничний вокзал вже працює, частково відновили роботу автовокзалу. Дізнатися про роботу автовокзалу можна за телефоном: 067-01-01-020.
 
Також пошкодження отримали: 5 багатоповерхівок та 2 приватні будинки, 7 адміністративних та офісних будівель, ринок, магазини та торгові павільйони, готель, СТО.
 
Біля постраждалих будинків цілий день працювали комунальники. Було задіяно 6 одиниць техніки та 25 осіб.
 
Якщо Ваш будинок постраждав, будь ласка, зверніться до адміністрації Центрального району, розташованої на просп. Лесі Українки, 65. Вона працює щоденно з 9:00 до 18:00. 
 
Подробиці отримання матеріальної допомоги можна дізнатись у департаменті соціальної політики Дніпровської міської ради за телефоном (068) 913 46 88.
 
Світло у всі двори!
 
У Дніпрі продовжують встановлювати та повертати вуличне освітлення. 
 
На проспекті Поля, 92, 92-А ліхтар повернули у потрібний бік: «Просп. Поля 92, 2 під'їзд, навпроти звалища знову не працює ліхтар, також просп. Поля, 92-А навпроти 3 під'їзду після обрізки дерев ліхтар світить у сторону, треба направити вниз», - написала дніпрянка Таїсія.
 
Тут відремонтували один світильник та розвернули ще один. Освітлення відновлено: «Дякую за роботу, все працює знову», - пише Таїсія.
 
За роботи дякуємо КП «Міськсвітло».
 
Світло:
 
- вул. Щедрика, 8: висока напруга, ДТЕК не діє. Ваше звернення направлено до компанії ДТЕК для надання якісної послуги з електропостачання.
 
Вода:
 
- Ялицевий, 1-А: прорив труби. Протікання усуває КП «Дніпроводоканал».
 
Тепло:
 
- вул. Волинська, 9: просів ґрунт після робіт. Недоліки усунуть. Працюватиме КП «Теплоенерго».
 
Каналізація:
 
- вул. Ірпінська, 10: забита каналізація. У Вас засмічення на випуску. Потрібна аварійна бригада, яка обслуговує внутрішньобудинкові мережі. Будь ласка, зверніться до своєї приватної компанії, що управляє.
 
Сміття:

- вул. Генерала Пушкіна: заасфальтувати та огородити майданчик для сміттєвих баків;

- вул. Жебуньова – Альпійський: вивезти великогабаритне сміття.

Ваші звернення направлені до департаменту екологічної політики: зобов'язати відповідальних вивезти сміття та привести у належний вид місця збору сміття.
 
Вуличне освітлення:
 
- вул. Казахстанська: не світять ліхтарі. У Вас замінили 3 лампи та 1 імпульсно-запальний пристрій. Освітлення відновлено;
 
- вул. Панікахи, 77-А: не світить ліхтар. У Вас усунули пошкодження на лінії. Освітлення відновлено;
 
- просп. Слобожанський, 15: не світить ліхтар. У Вас встановили 1 кронштейн, 2 світильники, протягнули 35 метрів дротів;
 
- вул. Степана Рудницького, 7: встановити ліхтар. У Вас потрібно встановити: 2 опори, 4 кронштейни, 4 світильники, протягнути 70 метрів дротів. Можливість виконання розгляне цього року;
 
- ж/м Тополя 1 будинок 4, вулиця Джинчарадзе: гаснуть ліхтарі. У Вас усунули пошкодження на лінії. Освітлення відновлено; 
 
- ж/м Тополя 2 будинок 37: не світить ліхтар. У вас замінили лампу. Освітлення відновлено.
 
За всіма адресами роботи проводили працівники КП «Міськсвітло».
 
Аварійні дерева:
 
- просп. Богдана Хмельницького, 39: аварійні дерева. У Вас обріжуть та омолодять 6 дерев. Це зроблять восени-взимку;
 
- вул. Левка Лук'яненка, 4: коли обріжуть дерева? У Вас обріжуть та омолодять 9 дерев. Це зроблять восени-взимку;
 
- вул. Любарського, 116: дерево впало. Приберуть до 20 квітня;
 
- вул. Набережна Перемоги, 118: сухі дерева. У Вас обріжуть та омолодять 17 дерев. Це зроблять восени-взимку;
 
- вул. Новокримська, 49: аварійні тополі. Ви видаляєте 5 дерев. Строки робіт визначать після підписання дефектного акта.
 
За всіма адресами роботи будуть проводити працівники КП «Міськзеленбуд».
 
Дороги, тротуари, двори:
 
- вул. Криворізька, 16-А: провалився асфальт. Ваше звернення передано до дорожньої служби. Просідання підсипають.
 
Дніпряни дякують:
 
- «Квітки Цісик, 9. Дякую за швидку реакцію та усунення засмічення», - пише дніпрянка Юліана.
 
- «Вивіз сміття, Ігрень, Авдіївська, 59. Дуже дякую хлопцям, які прибирають сміття, молодці!» – пише дніпрянка Людмила.
 
- «Вул. Квартальна, 38, другий під'їзд. Бригада електриків була, лампи замінили. Що стосується підвалу, заявку на відновлення освітлення подадуть, але це потребує певного часу. Чекатимемо з надією, що недовго.
Щиро Вам дякую», - пише дніпрянка Тамара.
 
- «На Квартальній, 17 провели дезінфекцію підвалу, дякую за допомогу», - пише дніпрянин Юрій.

Заявки щодо комунальних проблем можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години):

(095) 816-39-11,

(093) 261-32-25,

(063) 402-79-56,

(068) 638-28-48,

(063) 681-61-82.

Телеграм-канал голови Громадської ради Геннадія Корбана приймає заявки цілодобово. Залишити їх можна у коментарях: https://t.me/korbanofficial/.