Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«До кінця року ми плануємо оновити близько 300 аварійних доріг по всьому Дніпру, якщо дозволить фінансування», — черговий по місту

Комунальники Дніпра продовжують боротися з аварійною ямковістю на дорогах. Нині поточний ремонт триває на вул. Богдана Хмельницького. 

«Оновлення дійсно було потрібне, бо робилося давно. Тож добре, що взялись за це», — ділиться місцевий мешканець Олександр.

Ремонт цієї вулиці, як і більшості у Дніпрі, проводять комплексно у кілька етапів. За два тижні комунальники замінили тут бордюрний камінь — зробили із пониженням, аби могли пересуватись маломобільні групи населення. І вже другий день тут вкладають новенький асфальт на проїзній частині.

«Востаннє тут замінювали асфальтне покриття у 2003 році, а тротуар не міняли ще більше. Ця дорога — єдине сполучення, яке з?єднує ж/м Північний з селищем Шевченка. Звісно, ми щороку підтримували її стан ямковим ремонтом, але вона вже досить аварійна. Тож вирішили виконати тут поточний ремонт. До 23 квітня плануємо завершити вкладання асфальту. Тоді і відкриємо рух для транспорту. Після цього роботи продовжимо на тротуарній частині, де оновимо покриття, вкладемо тактильну плитку, зробимо велодоріжки та паркувальні кишені», — розповів заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради Дмитро Коробов. 

Усього тут мають вкласти 15 тис. кв. м асфальту як на проїжджій частині, так і на тротуарі. А всі роботи на локації планують завершити до 1 червня.

«Ми продовжуємо оновлювати дороги, де вони аварійні, — аби водії та пішоходи могли безпечно пересуватись містом. Адже для нас їхня безпека – це пріоритет. Завдяки теплій зимі ми змогли ліквідувати аварійну ямковість холодним асфальтом на 80 об?єктах. Загальна площа – близько 4 тис. кв. метрів. А завдяки тому, що березень був теплий і без дощів, змогли раніше розпочати ремонт доріг саме гарячим асфальтом. Тож на сьогодні маємо гарні цифри: близько 50 доріг ми вже оновили та уклали там близько 100 тис. кв. км асфальту. Зараз аварійну ямковість усуваємо на просп. Металургів, просп. Богдана Хмельницького, вул. Великій Діївській, просп. Івана Мазепи тощо. Також, окрім вул. Богдана Хмельницького, розпочали комплексний ремонт дорожнього та тротуарного покриття на бульв. Слави (ж/м Сокіл), вул. Мільмана. На цих об?єктах передбачено повну заміну бордюрного каменю, дорожнього та тротуарного покриття за принципом безбар?єрності. До кінця року плануємо оновити близько 300 доріг — якщо дозволить фінансування», — розповів директор департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради Олексій Самілик, який 19 квітня чергує містом. 

Він також перевірив стан захисного залізобетонного укриття по вул. Калиновій, 3. Воно розраховане на 40 людей. 

«Ми щодня прибираємо залізобетонні укриття. Біотуалет обслуговуємо через день, а двічі на тиждень миємо. Також за потреби всередині приміщення обробляють усі поверхні для ліквідації неприємного запаху. Але укриття постійно страждають від дій вандалів. Ось тут відсутні всі світильники, покажчики аварійного виходу, електричні дроти та вміст щитків. Звертаємось до містян: будь ласка, якщо бачите випадки крадіжок, викликайте поліцію. А ми, зі свого боку, з міського бюджету вже виділили близько 270 тисяч гривень на відновлення електроустаткування, дверей, лав та інших елементів у близько 30 укриттях», — зазначив Олексій Самілик. 

У Дніпрі є 123 захисні залізобетонні споруди (сховища) біля зупинок громадського транспорту та в районі масових скупчень людей. У 2022 році було встановлено 36, у 2023-му — ще 87 (з них на позиціях військових — 36 шт.).