Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Життя триває: учасники УТВ попри моторошний ранок не відмовилися від «Бабусиної клумби»

Попри сьогоднішній моторошний ранок у Дніпрі слухачі Університету третього віку вирішили не відмовлятися від проведення екоакції. Бо, кажуть, треба життя продовжувати з вірою у нашу Перемогу.

Тож жовті, білі нарциси, сині та фіолетові іриси, юка прикрасили клумбу у парку ім. Глоби. Місце обрали там, де в учасників проєкту спортивні заняття.  

«Це вже не вперше проводимо таку акцію. Торік разом із учасниками нашого проєкту висадили клумбу у парку ім. Шевченка. А цього року вирішили це зробити у парку ім. Глоби. Слухачі і стали ініціаторами такої акції. А ми, звісно, їх підтримали. Тут, у парку, за теплої погоди проходять спортивні занятті для учасників нашого УТВ. Вони, займаючись, зможуть милуватися цією красою, яку самі й створили. До заходу долучилися близько 20-ти учасників. Працівники парку допомогли з висадженням: скерували де і як висадити рослини», — зазначила провідна спеціалістка сектору планування заходів управління з питань розвитку соціального захисту населення департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради Карина Коденчук. 

Учасниця екоакції Олена Козлова теж долучилася до висадження квітів. Вона висадила нарциси.

«Уже два роки відвідую Університет третього віку — такі напрями, як лекційні заняття, зокрема й про здоровий спосіб життя, психологію. А ще естетичний та спортивний. За теплої погоди наші спортивні заняття проходять зокрема й у парку Глоби. Як же приємно буде займатися руханкою і милуватися клумбою, яку висадили ми всі гуртом. Чудова екологічна акція. Квіти — це естетика, кисень. Люди проходитимуть повз, милуватимуться цією красою», – підкреслила пані Олена. 

Іще одна учасниця акції — Алла Левченко. Вона теж висадила нарциси. 

«Нарциси висадили різного кольору, аби було красивіше. Уже не перший рік долучаюся до міських акцій  #ЧистийДніпро та #Дніпро_квітучий, аби навести лад, озеленити місто. У нашому будинку гарний зелений двір. Полюбляю висаджувати там квіти, кущі. Тому без вагання вирішила приєднатися до висадження клумби у парку Глоби в рамах екоакції від УТВ, який я відвідую. По-перше, це екологічно корисна справа. А по-друге, — після таких робіт відчувається прилив енергії та посилюється бажання жити», — підкреслила пані Алла.