Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпровська міська влада інформує: оперативна інформація станом на 10:00

19 квітня. Оперативна інформація на 10:00.   

ПРО ЛІКВІДАЦІЮ НАСЛІДКІВ ВОРОЖОЇ АТАКИ ПО ДНІПРУ ТА КУДИ ЗВЕРТАТИСЯ ЗА ДОПОМОГОЮ ПОСТРАЖДАЛИМ

Триває пошуково-рятувальна операція  чергової терористичної атаки росії по Дніпру. За інформацією Дніпропетровської ОВА  відомо про 2 загиблих та 15 постраждалих.

На місці працюють всі екстрені служби та комунальники.

Задіяно 6 одиниць техніки та бригада комунальників із 25 осіб. Вони зачищають проїзну частину та тротуари. 

Нині комунальні служби чекають дозволу від рятувальників, аби розпочати роботи на прибудинковій території, повідомляють у департаменті благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради.

Унаслідок терористичної атаки пошкоджений вагон трамвайного маршруту № 18. Вибухова хвиля вибила вікна. Трамвай їхав без пасажирів, водій та кондуктор не постраждали.

За тролейбусними маршрутами № 3 та 15 стався обрив контактної мережі. Аварійні служби КП «Дніпровський електротранспорт» оперативно виконали ремонт.

До того ж пошкоджені павільйони на вході до однієї зі станцій метро. Співробітники КП «Дніпровський метрополітен» уже прибрали розбите скло та уламки.

У Дніпрі внаслідок масованої ракетної атаки пошкоджень зазнали декілька багатоквартирних будинків.

Для дніпрян розгорнуто пункт обігріву. Міська районна комісія з питань виявлення пошкоджень вже працює на місці події. 

Поки важко оцінити наслідки, це можна буде зробити після завершення рятувальних робіт. У Центральній районній адміністрації створена відповідна комісія, яка складає відповідні акти для подальшої матеріальної допомоги від міськради Дніпра та відновлювальних робіт. Мешканцям потрібно звертатися до Центральної адміністрації, яка розташована по проспекту Лесі Українки, 65. Вона працює щоденно з 9:00 до 18:00. Також розгорнуто додатковий пункт прийому громадян у СШ №58 по вулиці Василя Чапленка, 1.

КОМУНАЛЬНІ СЛУЖБИ ІНФОРМУЮТЬ

Станом на 10:00 бригади КП «Дніпроводоканал» проводять аварійні роботи  за такими адресами:

- вул. Стара Пристань, 11,  припинено водопостачання вулиць Стара Пристань, Далека;

- пров. Ялицевий, 1, припинено водопостачання по пров. Ялицевий, 1-3.

Працівники КП «Теплоенерго» проводять аварійні роботи, припинено водопостачання по вул. Національної Гвардії, 17, 19.

Подачу води за вище вказаними адресами буде відновлено після завершення робіт.

Комунальники завершили роботи на перехресті вул. Генерала Капустяного/вул. Новорічна, відновлено водопостачання вул. Новорічна.

Без відключення води комунальники уже працюють на очищенні засмічень на мережах водовідведення, а також усуненні пошкоджень на мережах водопостачання, що надійшли за заявками містян до «Контакт-центру» Дніпровської мерії.

Станом на цей час підвищувальні та насосно-фільтрувальні станції працюють у штатному режимі. Аварій чи знеструмлень немає.

Бригади КП «Дніпроводоканал» та інших комунальних підприємств міста в разі потреби готові оперативно приступити до робіт за заявками містян на очищення каналізаційних мереж, а також ліквідації пошкоджень на мережах водопостачання.

Міська влада тримає всі питання життєдіяльності міста на постійному контролі, аби дніпряни в повному обсязі були забезпечені комунальними послугами.

За завданням міського голови Бориса Філатова всі комунальні служби Дніпра мають всю необхідну техніку та матеріали. Завдяки цьому вони можуть швидко та якісно виконувати будь-які ремонти на комунальних мережах.

ЕНЕРГЕТИКИ ІНФОРМУЮТЬ

У зв'язку з проведенням планових робіт приватною енергетичною компанією ЦЕК, 19 квітня до 20:00 буде припинено подачу електроенергії  за такими адресами:

- вул. Енергетична: 1, 3, 5, 15; 

- вул. Матроська: 39, 41; 

- вул. Новокримська: 47-53 (непарні); 

- пров. Архітектурний: 1-8; 

- просп. Богдана Хмельницького: 40-М, 42-48 (парні), 146-К.

Всю інформацію про відключення світла приватною енергетичною компанією ЦЕК можна знайти у телеграм каналі підприємства – https://t.me/cek_info.

У разі виникнення будь-яких проблемних ситуацій на мережах водо- та теплопостачання, комунальники одразу їх ліквідують. Це питання міська влада тримає на постійному контролі, аби дніпряни в повному обсязі були забезпечені комунальними послугами.

Нагадуємо, якщо у вас виникли проблеми у комунальній сфері, телефонуйте на Єдину гарячу лінію Дніпровської міської ради:

(056) 732-12-12

(095) 732-12-12

(096) 732-12-12

(073) 732-12-12

Також заявки щодо проблем з тепло- чи водопостачанням можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години):

(095) 816-39-11

(093) 261-32-25

(063) 402-79-56

(063) 681-61-82

(068) 638-28-48

Телеграм-канал голови Громадської ради Геннадія Корбана приймає заявки цілодобово. Залишити їх можна в коментарях: https://t.me/korbanofficial/.