Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Такі екскурсії для мене дуже цікаві, бо щоразу розповідають нове про історію Дніпра», — відвідувачка про прогулянку по Великому кварталу зі смаком маци

Пані Маргарита уважно слухає гідесу. Жінка живе та працює у столиці. «Довгий час жила у Дніпрі, але за обставинами нині  мешкаю у Києві. Такі екскурсії для мене дуже цікаві, бо щоразу розповідають нове про історію Дніпра. Моя робота пов?язана із спілкуванням з іноземцями. Після таких прогулянок я розповідаю історії про місто, де деякий час жила та навчалась», — розповіла жінка.

Сьогодні проводили прогулянку по Великому кварталу зі смаком маци.

«Приурочили екскурсію до великого єврейського свята Песах, який триватиме до 30 квітня. Розпочали з Кельнського бульвару, пройшли до культурно-ділового центру «Менора» та закінчили біля Успенського собору. Упродовж екскурсії пройшлися місцями, де жили у  часи Катеринослава відомі громадські діячі-євреї. Найцікавіше, що з початком ХХ століття в місті існувало понад 40 синагог та молитовних будинків. Але після наступу більшовиків, багато — закриті чи знищені. Єврейська історія – це цікавинка нашого міста. Єврейська громада Дніпра за розміром є шостою у світі», — поділилася гідеса Ірина Харченко.

Цікавинка цієї екскурсії — частування гостей традиційною мацою. «Це хліб, який куштують у Песах. У пам’ять виходу євреїв із Єгипту», — підкреслила гідеса.

Такі екскурсії-прогулянки — безкоштовні. «Сьогодні долучилися пів сотні охочих попри ранкову ракетну небезпеку. Ми проводимо й тематичні екскурсії, як от ця. Маршрути ніколи не повторюються. Завжди є що розповісти про історію Дніпра. Наступна запланована уже на травень. Тому приєднуйтесь до наших соцмереж. Або телефонуйте: +38 067 602 60 90. Там оновлюватиметься інформація стосовно екскурсій Дніпром», — підсумувала Ольга Стасенко, начальниця Туристичного інформаційного центру Дніпра.