Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпровська міська рада повернула сестрі та брату із числа дітей-сиріт квартиру, яку відібрали шахраї

Дніпровська міська рада через рішення суду повернула квартиру брату і сестрі Палюх, яку відібрали шахраї. Олександр і Ліліана – діти-сироти. Квартирою, де вони мешкають, у 2018 році заволоділи ошуканці. Сестра і брат через соціальні мережі по допомогу звернулися до міської ради.
«Улітку 2018 року великого резонансу набула історія про те, що двох сиріт, які є братом і сестрою, незаконно виселили з квартири комунальної власності по вулиці Набережній Перемоги, 100. Вони в ній мешкали з грудня 2011 року. Міська рада відреагувала на дану ситуацію та з’ясувала, що підставою для зняття з реєстрації стало підроблене рішення Жовтневого районного суду міста. На підставі цього рішення брата і сестру виселили з квартири, в якій вони мешкали. Дніпровська міська рада звернулася до суду для повернення квартири у комунальну власність. Через суди цього досягнули. Судова тяганина тривала 6 років. Постановою Верховного Суду від 21.02.2024 за результатами касаційного перегляду рішення Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська від 16.04.2019 залишено чинним, чим підтверджено його законність. У підсумку брат і сестра Палюх проживають у комунальній квартирі і можуть скористатися правом на її приватизацію», — зазначив начальник відділу захисту інтересів територіальної громади міста у кримінальних провадженнях Дніпровської міської ради Володимир Гуртовий.
Ліліана Палюх додає: «Ця квартира дісталася нам після смерті бабусі та мами. Певний період часу ми з братом проживали з опікунами. А коли нам виповнилося 18 років, повернулися до цієї квартири. Свого часу в цій квартирі мешкала також і наша рідна тітка. Одного разу вона з’явилася тут із невідомими нам особами, які з погрозами змушували нас підписати якісь документи, нібито продаючи цю квартиру. Ми цього не зробили, а звернулися по допомогу до міської ради. На наше звернення відгукнулися і допомогли. Дуже за це вдячні. Юристи через суди домоглися законності. Це був тривалий процес – аж 6 років. Увесь цей час ми мешкали в цій квартирі. Вкотре – велика вдячність мерії за допомогу!».