Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Тепер хірурги мають можливість проводити більш технологічні операції», — чергова по місту про ремонт операційних блоків в одній з лікарень Дніпра

Сучасне обладнання та оновлене приміщення. В одній з лікарень Дніпра відремонтували операційні блоки. Їх використовують для проведення оперативних втручань торакальним хворим. Пацієнтам травматологічного профілю чи із судинними вадами. Оперують тут і поранених від снарядів та ракет рф.

«Ця лікарня з перших днів війни надає допомогу пораненим. Нині лікарі-хірурги мають можливість проводити більш технологічні операції, у тому числі з використанням методів малоінвазивної хірургії», — зауважила Тетяна Прибиток, заступниця директора департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради. Сьогодні, 17 квітня, вона чергує містом.

Ремонт провели коштом місцевого бюджету. Приміщення переплановані, відремонтовані. Укомплектовані обладнанням. А нещодавно лікарня від благодійної організації отримала найсучаснішу артроскопічну стійку Arthex з високоякісними оптичними характеристиками.

«На сьогодні саме ця артроскопічна система забезпечує найкращу якість зображення та універсальність використання. Артроскопія – це операція, що проводиться без розрізу. Доступ до суглоба забезпечується через 2-3 проколи в ділянці коліна, в які вводять артроскоп з відеокамерою та ендоскопічні інструменти. Зображення з камери передається на монітор із збільшенням у 40-60 разів», — підкреслив лікар ортопед-травматолог Василь Борисович. 

За 2023 рік виконали 356 артроскопічних операцій на колінних суглобах. А на новій стійці Arthex вже провели 13 операцій.

Авжеж, чергова по місту перевірила й укриття, розташоване у підвальному приміщенні будівлі міської амбулаторії. Розраховано на 120 осіб. Є запаси питної води (325 літрів), технічної (1 000 літрів), їжі та медикаментів для надання першої допомоги. 

«Будівля амбулаторії на випадок відключення електроенергії забезпечена дизельним генератором на 16,0 кВт. Окремо для укриття встановлено бензиновий генератор на 2,8 кВт. Для цих приладів є запас пального. Доступність укриття – цілодобова. Чергує охорона», — прокоментувала чергова по місту.
На сьогодні в укритті розпочато ремонт — проведуть реконструкцію пожежної сигналізації, улаштують систему оповіщення. Попри це, вільний та безперешкодний доступ до укриття забезпечено як для пацієнтів, співробітників, так і для місцевих мешканців.