Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Понад сотню перевірок з початку року: у Дніпрі продовжують інспектувати підприємства щодо укладання договорів на вивезення великогабаритного сміття 

У Дніпрі тривають перевірки приватних підприємців на наявність договорів на вивезення сміття. Їх проводить департамент екологічної політики Дніпровської міської ради. 

Мешканці провулку Парусний поскаржились, що підприємці скидають сміття у контейнери ТОВ «Екологія-Д», хоча не мають договорів із перевізником. 

«Ось тут, у двір, регулярно з тих магазинів, ринку приносять нам непотріб, вивезення якого сплачуємо ми. Баки постійно переповнені», — говорить жителька одного із будинків Тетяна Миколаївна. 

Тож сьогодні представники департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради навідались до 10 підприємців, на яких була скарга. Половині з  них виписали приписи. У 3-денний строк підприємці мають надати договори. 

«За правилами благоустрою міста та згідно із Законом України у кожного, хто здійснює підприємницьку діяльність на території Дніпра, є зобов’язання. Це наявність договору на вивезення твердих побутових відходів (також 10 % негабаритних відходів). Ці перевірки – не тиск на бізнес. Ми лише здійснюємо інспектування, аби всі чітко дотримувались вимог закону. Від початку року спеціалісти провели близько 100 таких перевірок і частина з них отримали приписи, адже не надали нам відповідний договір. Із позитива — за результатами даних інспектувань адмінпротоколи не складали. Це свідчить про те, що наші підприємці сумлінно ставляться до законодавчої вимоги. Вони у передбачений приписом термін надали договори або ж їх уклали. Ті, хто не виконує вимоги припису, отримують адмінпротокол. А це штраф для фізичних осіб від 340 до 1 360 гривень. І для юридичних осіб — від 850 до 1 700 гривень. Сума стягнення, як правило, значно більша, ніж сума, яку необхідно сплатити за рік за договором на вивезення твердих побутових відходів. Тож це і має мотивувати наших підприємців дотримуватись закону», — розповів заступник директора - начальник управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Ярослав Крисько.