Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

30 серпня мерія Дніпра підписала з держбанками меморандум про допомогу мікро-, малому та середньому бізнесу щодо компенсації частини відсотків за отриманими кредитами

30 серпня мерія Дніпра підписала з держбанками меморандум про допомогу мікро-, малому та середньому бізнесу щодо компенсації частини відсотків за отриманими  кредитами

У Дніпрі підприємці  мікро-, малого та середнього бізнесу можуть отримати компенсацію чверті суми кредитних відсотків за позики, взятих ними на розвиток чи відновлення своїх підприємств після початку повномасштабного вторгнення рф. Це частина муніципальної програми, започаткованої цьогоріч у Дніпрі. Мер Борис Філатов наголосив, що в умовах економічної кризи підтримати підприємців, працюючих на благо держави, можна лише об?єднавши зусилля на всіх рівнях.

«Місцева влада, місцеве самоврядування сьогодні, в умовах повномасштабної агресії, повинні допомагати нашим бізнесменам — людям, які створюють робочі місця. Окремо я хотів би підкреслити, що у мене та інших міських голів була дуже плідна зустріч з першою віцепрем’єркою України Юлією Свириденко, з керівництвом Мінекономіки. Ми домовилися, що місцеве самоврядування допомагатиме у підтримці програм, які держава пропонуватиме бізнесу. Тільки разом, об?єднавши зусилля, ми зможемо працювати максимально ефективно», — сказав Борис Філатов.

До ініціативи міськради долучилися:

 «Державний ощадний банк України»;

«Укргазбанк»;

 «ПриватБанк»;

 «Державний експортно-імпортний банк України».

Тож їх клієнти зможуть розраховувати на допомогу від міста та матимуть можливість отримати до 150 тис. грн компенсації:

ФОПи до 50 тис. грн;

Юридичні особи, які мають до 10 найманих працівників, — до 100 тис. грн;

Юридичні особи, де є більше 10 найманих працівників — до 150 тис. грн.

«Ми дуже підтримуємо подібні ініціативи від міського голови і від міської ради взагалі. Я впевнений, що це допоможе підприємцям Дніпра отримувати більш вигідні кредити в державних банках міста», — коментує начальник філії Дніпропетровського обласного управління АТ «Ощадбанк» Сергій Губанов.

Основною умовою для отримання компенсацій від міста є своєчасна сплата підприємцями відсотків по кредитах, що не перевищують 10 млн. грн. Усі подані заявки розглядатиме спеціальна комісія, у складі якої будуть представники банків-партнерів, бізнес-спільнот, податкової, а також профільні фахівці міськради.

Перевагу для отримання відшкодування матимуть, зокрема, підприємці з числа учасників бойових дій або члени родин загиблих військовогослужбовців, а також релоковані підприємства, що сплачують податки у Дніпрі. Крім того, враховуватимуть такі як, показники створення робочих місць, збільшення відрахувань до бюджетів, використання енергоощадних технологій.

Меморандум про співпрацю між Дніпровською міською радою та Акціонерним товариством «Державний експортно-імпортний банк України»

Меморандум про співпрацю між Дніпровською міською радою та Акціонерним товариством «Державний ощадний банк України»

Меморандум про співпрацю між Дніпровською міською радою та Акціонерним банком «Укргазбанк»

Меморандум про співпрацю між Дніпровською міською радою та Акціонерним товариством комерційним банком «Приватбанк»