Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

6 укриттів готові на 100%, ремонти тривають ще у 9 закладах: Дніпро продовжує облаштовувати укриття

Дніпро за дорученням міського голов Бориса Філатова продовжує оснащувати найпростіші укриття, які підпорядковані місту. Нині оновлення укриттів триває і у закладах позашкілля. Одне з таких по просп. Поля 70-А. 

«Зараз тут йдуть уже фінальні роботи по  ремонту укриття та підготовки його до навчального року. Були замінені повністю труби теплопостачання, труби водопостачання, повністю замінили труби каналізації, а також водовідведення. Крім цього, тут ми облаштували додатковий аварійний вихід», - коментує директор Міської станції юних техніків Олександр Луценко.

Нині у Дніпрі 6 укриттів на базі закладів позашкілля готові на 100%. Вони повністю укомплектовані. Їх  обладнання  розраховане на безперервне перебування людей впродовж не менше 48 годин. 

Всі ці укриття мають місця для сидіння, ємності з питною водою, резервне штучне освітлення та електроживлення, вогнегасники, аптечки із засобами надання медичної допомоги, засоби зв’язку та оповіщення, шанцеві інструменти.

«В цілому, ми готуємо на базі закладів позашкільної освіти 15 укриттів, 6 із них вже з актами ДСНС. У решті укриттів тривають фінішні ремонтні роботи. А саме, встановлюють автоматичну пожежну сигналізацію та системи вентиляції. Тож поступово у нас виходить, що кожен тиждень ми маємо нові акти і маємо надію, що на 15 вересня у нас буде 15 актів від ДСНС», - прокоментувала директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Дар’я Біла, яка 28 серпня є черговою по місту. 

Також вона перевірила вже готове укриття у закладі позашкілля, що за адресою вул. Набережна Перемоги, 5. 

«Сьогодні ми з вами в укритті і бачимо, що тут досить людно. Якраз ми маємо повітряну тривогу, і дуже зручно, що є багато місця, і воно розділене на кілька зон. Це укриття одне з перших, яке отримало акт ДСНС. Тут від початку приміщення вже було непогано обладнане. Тому нам довелося дещо його доопрацювати, а саме, встановити додаткове живлення на випадок відключення основного світла, генератор, зробити  запаси питної води» - прокоментувала Дар’я Біла.

Також під час чергування по місту Дар’я Біла завітала до Молодіжного центру Дніпра. Перевірила, як виконується доручення міського голови щодо залучення міжнародної допомоги та грантової підтримки . Нині там розпочався національний обмін молоді «ВІДНОВА:UA», який триватиме до 1 вересня. 

На нього запросили 20 учасників з сіл та міст України, які ніколи не були в нашому місті. Для них влаштують різноманітні активності. Це і смарт зустрічі, екскурсії містом, волонтерські роботи по відновленню одного із приміщень Молодіжного центру. 

Аби цей проєкт відбувся у Дніпрі, Молодіжний центр Дніпра пройшов відбір. Таким чином наше місто отримало грант на реалізацію цього проєкту на суму 18 000$.

«Цей проєкт розпочався в 2022 році. Задача проєкту - дати можливість молодим людям активно волонтерити. Цей проєкт здійснюється Міністерством молоді і спорту і державної установи Всеукраїнський молодіжний центр за підтримки фінансової програми розвитку ООН в Україні. Для участі в програмі міста обирали, перш за все, за командами, які потребують підтримки. В Дніпрі виграла команда, бо вона подала якісну заявку. До того ж ми повинні розуміти - Дніпро  великий центр, який приймає велику кількість нових мешканців. І Дніпро робить це  чи в не найбільшому обсязі. Саме Дніпро зараз потребує ще більших молодіжних центрів, аби молодь, яка переїхала до нас, могла кудись інтегруватись та поступово вливатись у суспільне життя регіону і міста, в якому вони опинились», - розповідає програмний координатор національної програми залучення молоді ВІДНОВА:UA Ярослав Храпський.

Назар Кирилюк так коментує перший день молодіжної програми ВІДНОВА:UA: «Дніпро мене зустрів пізно ввечері. Не встиг побачити ще багато, але я дуже очікую багато позитивних знань, знайомств і в подальшому хочу впроваджувати певні зміни саме у своєму регіоні. І також не тільки в місті Рівне, Рівненська область, а й в місті Острог».