Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Металургійний завод у Дніпрі почав екологічну модернізацію після перемовин з міською владою

Міська влада Дніпра у межах повноважень відреагувала на скарги мешканців щодо неприємного запаху з території одного з металургійних заводів. Представники департаменту екологічної політики завітали до підприємства, аби оглянути хід робіт екологічної модернізації коксових батарей коксохімічного виробництва металургійного заводу.

«У міськради немає повноважень на перевірки суб’єктів господарювання в сфері охорони навколишнього середовища. Також ми не можемо призупиняти або зупиняти виробничий процес, нараховувати шкоду за екологічні правопорушення. Ми звернулись до керівництва заводу щодо необхідності реагування на звернення громадян та недопущення порушень у сфері охорони навколишнього середовища. Підприємство пішло назустріч. На заводі зараз триває екологічна модернізація, яка має зменшити навантаження на довкілля. Роботи мають завершитись у вересні», – каже Ярослав Крисько, заступник директора департаменту екологічної політики – начальник управління охорони навколишнього середовища.

Аби зменшити неприємний запах від виробництва, керівництво заводу вирішило герметизувати шви та тріщини на трьох коксових батареях заводу.

«Під час роботи коксохімічного виробництва може бути певний запах. Це коксовий газ. Проведення робіт дозволить сирому коксовому газу не виходити через тріщини та шви. Це зменшить вплив на довкілля. Попри складне економічне становище підприємство знайшло кошти для цієї модернізації», –  розповів Максим Мінюшкін, PR-директор підприємства.

До того ж спочатку повномасштабного вторгнення рф металургійний завод відчинив усі свої захисні споруди на час повітряної тривоги. На підприємстві 15 укриттів. Дев’ять – для мешканців прилеглих будинків, шість – для співробітників підприємства. Вони працюють цілодобово. Сховища для працівників розташовані поруч з їхніми робочими місцями. Вони можуть швидко до них дістатись та контролювати робочі процеси. Укриття забезпечені всім необхідним: вода (як питна, так і технічна), санвузли, ліжка, вентиляція, засоби протипожежного захисту.