Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

650 автівок, 250 тис. літрів пального та ремонт 300 автомобілів: #ДніпроДякує захисникам та продовжує систематично допомагати

Дніпро продовжує систематично допомагати військовим виборювати перемогу. Наше місто з початку повномасштабного вторгнення рф до України передало на фронт майже 650 автівок. Крім цього, Дніпро постійно допомагає з пальним для транспортних засобів: на сьогодні військові отримали майже 250 тис. літрів. Було відремонтовано понад 300 авто для потреб ЗСУ. Також надано поміч у перевезенні понад 50 тис. людей особового складу ЗСУ та ТрО. Перевезено матеріально-технічних засобів ЗСУ та ТрО загальною масою понад 130 тис. тонн.

Колективи транспортних комунальних підприємств, а також приватних перевізників Дніпра теж допомагають мобілізованим співробітникам, що вступили до лав Збройних сил України, з придбанням спорядження, медикаментів, ремонтом та купівлею транспорту тощо. Регулярно допомогу від свого автотранспортного підприємства отримує військовослужбовець Володимир. До повномасштабного вторгнення чоловік перевозив дніпрян у міському автобусі. Але у травні 2022 року змінив кермо на зброю. Чоловік розповідає, що зараз користується автівкою, яку передало його АТП. Вона не раз рятувала життя Володимира та його побратимів. 

«Я вдячний колегам за систематичну допомогу, а також нашій владі. Це гарно, коли всі об’єднуються заради однієї мети – перемогти», – прокоментував військовослужбовець Володимир. 

Наше місто не припиняє передавати допомогу військовим, і навіть сьогодні, у День Незалежності України, Дніпро готує чергову партію автомобілів для фронту. 

«За дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова ми постійно допомагаємо матеріально-технічними засобами нашим військовим. Сьогодні готуємо вантажівки, які дуже необхідні на фронті. Постачальник уже провів їх технічне обслуговування. Перевіряємо наявність та рівень мастильних матеріалів, охолоджувальної рідини та кріплень обладнання, а також стан двигуна. Таке технічне обслуговування та фарбування транспорту виконує не лише постачальник, а й місто. Також як Дніпро, так і колективи транспортних підприємств постійно тримають зв’язок з військовими, аби за потреби швидко надати їм допомогу на фронт», – прокоментував заступник директора - начальник управління транспорту департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Олександр Лещенко, який 24 серпня є черговим по місту. 

Також він перевірив стан укриття за адресою: вул. Степана Бандери, 7-К. 

«Це укриття працює 24/7, тут є черговий, який пильнує, аби воно було доступним для містян. Тут завжди працює Wi-Fi. Проте на сьогодні ми також продовжуємо його ремонтувати. Адже за дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова всі комунальні укриття мають бути в належному стані та повністю оснащені. Тож на сьогодні тут тривають роботи із заміни проводки, встановлення аварійного живлення від акумуляторів, задля комфорту містян встановлюють додаткові розетки. Підготовлено резервну лінію живлення від генератора. Тривають роботи з покращення візуального стану приміщення – замінюють двері, пороги тощо. У найближчих планах повна заміна системи вентиляції, встановлення нових меблів для комфорту відвідувачів», – підсумував Олександр Лещенко.