Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі продовжують встановлювати на будівлях нові адресні покажчики у зв'язку з перейменуванням вулиць

Нові адресні покажчики на будівлях, укриття у школі: інспекційний об'їзд чергового по місту Замінювати адресні покажчики на будівлях у зв'язку з перейменуванням топонімів у Дніпрі, назви яких пов’язані з державою-агресором. На цьому наполягає міський голова Борис Філатов. Двадцятого серпня директор департаменту торгівлі та реклами ДМР Андрій Пильченко перевірив виконання доручення мера. Він проінспектував, як замінили адресні покажчики за адресою: Олександра Поля, 16. 

Дніпровською міською радою на виконання вимог законів України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» вже перейменовано близько 200 вулиць, провулків та інших об’єктів, розташованих на території міста. Після перейменування наступна процедура — виготовлення та розміщення нових адресних покажчиків відповідно до встановлених норм та вимог. Під час монтажу нових покажчиків виникає необхідність забезпечити вільні зони від різних фасадних конструкцій для зручного орієнтування по місту. Департамент торгівлі та реклами спільно з підпорядкованим йому КП «Дніпровські активи» попередньо проводить роботу з виявлення та очищення охоронної зони від рекламних та інших конструкцій, розташованих всупереч відповідним вимогам, зокрема, й Дизайн-коду 1250. 

«Після того, як топонім перейменовано, необхідно виготовити та розмістити адресні покажчики нового формату. Перед тим, як це робити, потрібно забезпечити так звані адресні зони — звільнити кути будинків від інших фасадних конструкцій. Відповідну роботу проводить департамент торгівлі та реклами міської ради. На цій локації бачимо фінальний результат робіт», — прокоментував Андрій Пильченко. 

Головний художник міста Сергій Білий наголосив, що навігація міста є одним з пріоритетних напрямів. Для цього підприємці та балансоутримувачі будівель повинні дотримуватися дизайн-коду. 

«На фасаді будинку не повинно бути реклами. Якщо будинок знаходиться на перехресті, то реклами не повинно бути від кута на відстані 2 метрів. Якщо в середині кварталу — на відстані 1 метра. На кутах будинку розміщується іменна та номерна табличка. Якщо внутрішньоквартальний будинок — лише номерна табличка», — зазначив Сергій Білий. 

Під час інспекційного об'їзду черговий по місту перевірив і укриття у школі № 140 (вул. Мандриківська, 151), яке працює цілодобово.

«Укриття розраховане на 472 особи, є відповідний акт від ДСНС. Тут є запаси питної води, облаштовані місця для сидіння, аптечка, вогнегасник, вентиляція, система пожежної безпеки, вайфай, санвузол, зони для дітей тощо. Словом,  укриття підготовлене і облаштоване належним чином, аби містяни могли тут перебувати під час тривоги», — підкреслив Андрій Пильченко. 

Директорка школи № 140 Наталія Кулик додала: «До 60% батьків нашої школи обрали змішану форму навчання. Тобто їхні діти ходитимуть до школи. Поруч з нашим закладом знаходиться школа № 76. Там немає укриття, тож ми їх зможемо прихистити у себе — віддаємо частину своїх приміщень для учнів згаданої школи».