Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 72 звернення дніпрян. Повідомлення від містян надходили до телеграм-чату Корбана, на пошту та на гарячу лінію Штабу взаємодопомоги. 

До якнайшвидшого вирішення всіх питань, з якими звертаються дніпряни, залучені усі служби мерії Дніпра на чолі з міським головою Борисом Філатовим. Посилена увага і постійний контроль міської влади забезпечують ефективну і швидку реакцію на повідомлення дніпрян.

Головне за день

На вулиці Робочій активізувалися стрітрейсери

Дніпряни скаржаться на галасливі перегони на мотоциклах по відремонтованій дорозі. 

«Вночі дорога просто перетворюється на швидкісну трасу. Це вже просто неможливо терпіти», - пише дніпрянка Олена.

«Ваші нічні гонки навіть Титова чує», - додає дніпрянин Макс.

Також про гонщиків повідомляють з інших районів міста.

«Я чую майже щовечора та ночі на 12 кварталі, зокрема у дворі магазину шпалер Вініл близько 22 або після 23», - пише дніпрянка Любов.

«Живу на Данили Нечая. Чути з боку Кварталу, металобази».

«Чому ніхто не зупиняє любителів нічних перегонів? Постійне виття їхніх мотоциклів доводить городян до нервових зривів. Іноді не розумієш - шахеди це виють чи ці невловимі розважаються. Хто може припинити це свавілля?», - пишуть мешканці міста.

Як засіб боротьби з вуличними гонщиками пропонують фотофіксацію швидкості: «Механічне обмеження швидкості позначиться на міському транспорті та появі заторів. А ось фотофіксація – це було б супер», – пропонує дніпрянин Макс.

Світло у всі двори!

У Дніпрі продовжують встановлювати вуличне освітлення за заявками громадян. 

- на Толстого 1-7 стояли опори, але ніколи не працював жоден ліхтар. Нині світло є: «Дуже дякую за світло на вул. Толстого», - пише дніпрянка Юлія.

Тут замінили 5 кронштейнів, 5 світильників та протягнули 175 метрів дротів.

Також роботи велися за адресами:

- вул. Велика Діївська, 517;

- ж/м Тополя 2, будинок 16;

- ж/м Тополя 2, будинок 39.

За цими адресами для відновлення вуличного освітлення замінили лампи: «Добрий день! Хочу написати слова подяки Геннадію Олеговичу за швидке реагування на моє прохання... Я писала, що у приватному секторі перегоріла лампочка на стовпі. Дякую, замінили, ще й зателефонували та поцікавилися за виконану роботу. Дякую!», - пише дніпрянка Інна.

За роботи дякуємо КП «Міськсвітло»!

Тепло:

- Запорізьке Шосе, 74: іржаві опори теплотраси. Виправлять до початку опалювального сезону. Працюватиме КП «Теплоенерго».

Каналізація:

- вул. Решетилівська, 12: прорив каналізації у підвалі. 16 серпня Ваш підвал мали обстежити, прочистити випуск каналізації та за необхідності запланувати роботи з відкачування стоків із підвалу.

Колонки з водою:

- вул. Дарницька, 4 та вул. Терещенківська, 18: полагодити колонки.

Це колонки КП «Дніпроводоканал». Ваші звернення направлені до підрядної організації з проханням виконати ремонтні роботи;

- вул. Софії Ковалевської біля школи 44: полагодити колонку.

- Янтарна, 79: змастити стовпчик.

Це не колонки КП «Дніпроводоканал» та комунальні підприємства міста їх не обслуговують. Ваші звернення направлені до районних адміністрацій з метою зобов'язати підрядні організації виконати необхідні ремонтні роботи.

Вуличне освітлення:

- вул. Іркутська, 132, 134: зробити вуличне освітлення. У Вас встановлять: 1 кронштейн, 1 світильник, протягнуть 30 метрів дротів. Зроблять до 25 серпня;

- вул. Новокримська, 4-А: погано світять ліхтарі. У Вас проведуть ревізію лінії та замінять світильники. Зроблять до 1 вересня;

- ж/м Тополя 2, будинок 16: замінили лампу, вуличне освітлення відновлено;

- ж/м Тополя 2, будинок 39: замінили лампу, вуличне освітлення відновлено.

За всіма адресами роботи проводили КП «Міськсвітло».

Покіс трави:

- ж/м Тополя 2, будинок 7, 7-А: скосити амброзію на дитячому майданчику;

- ж/м Тополя 2 між школами 53 та 78: скосити амброзію.

Ваші звернення направлені до інспекції з питань благоустрою з метою встановлення відповідальних за дільниці та зобов'язати їх скосити траву.

Аварійні дерева:

- просп. Богдана Хмельницького, 119: прибрати два дерева. Їх приберуть;

- вул. Волинська, 6: коли видалять дерева? Для видалення дерев потрібно відключення мережі ДТЕК, доки ДТЕК на звернення не реагує;

- вул. Коробова, 1, Савкіна, 6, Шодуарівська, 1, 3, 5: коли видалять дерева? У вас видалять 14 дерев, це зроблять до 10 вересня;

- пров. Парусний, 12: дерево впало. Приберуть до 19 серпня;

- вул. Метробудівська, 5: аварійне дерево.

У серпні Ваші дерева обстежать, у цей день з Вами зв'яжуться, за підсумками обстеження складуть дефектний акт та визначать терміни робіт. За всіма адресами роботи проведуть працівники КП «Міськзеленбуд».

Дороги, тротуари, двори:

- Мазепи – Кості Гордієнко, Робоча – Антоновича: коли закінчать асфальтування?

- вул. Робоча: продовжити асфальтування вулиці.

За всіма адресами асфальтування завершать до 1 листопада.

Дніпряни дякують:

- «Дарницька, 4. Дякую за допомогу, сьогодні всі гілки прибрали», - пише дніпрянин Сергій.

- «Дуже дякую за чисту дорогу по вулиці Андрійченка на перехресті Біла Балка. Вчора в обід їхала, вже було чисто та дуже приємно та комфортно там проїжджати», - пише дніпрянка Ксенія.

- «Холодильна, 79. Дякую за швидке реагування на проблему!», - пише дніпрянка Юлія.

- «Дуже дякую за вивіз сміття, за розуміння та допомогу мешканцям вул. Гончара!», - пише дніпрянка Олена.

- «Велика подяка Геннадію Корбану та всім причетним за вирішення питання з пунктом прийому склотари на просп. Лесі Українки, 15-19. Власник пункту прийому оформив усі необхідні документи та пообіцяв стежити за порядком на районі», - пише дніпрянка Марина.

Заявки щодо комунальних проблем можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години):

(095) 816-39-11,

(093) 261-32-25,

(063) 402-79-56,

(063) 681-61-82,

(068) 638-28-48.

Телеграм-канал голови Громадської ради Геннадія Корбана приймає заявки цілодобово. Залишити їх можна у коментарях: https://t.me/korbanofficial/