Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 68 звернень дніпрян. Повідомлення від містян надходили до телеграм-чату Корбана, на пошту та на гарячу лінію Штабу взаємодопомоги. 

До якнайшвидшого вирішення всіх питань, з якими звертаються дніпряни, залучені усі служби мерії Дніпра на чолі з міським головою Борисом Філатовим. Посилена увага і постійний контроль міської влади забезпечують ефективну і швидку реакцію на повідомлення дніпрян. 

Головне за день

Індивідуальне опалення: якщо немає грошей на котел – мерія допоможе

Щодо індивідуального опалення. У місті багато старих двоповерхових будинків – на 12 кварталі, в інших районах – де, умовно, дві квартири на індивідуальному опаленні, а дві на центральному. І фактично на ці дві квартири йдуть витрати за опалення, як на весь будинок.

Тому було ухвалено рішення про відключення частини таких будинків від центрального опалення. Але тим, хто встановить електроопалення компенсують ці витрати. Діє програма компенсації із місцевого бюджету.

Є люди, які не мають грошей, щоб поставити такий котел до того, як вони отримають компенсацію. Такі люди можуть звернутись через соцдепартамент за отриманням матеріальної допомоги на цільові витрати. Їм частково нададуть матеріальну допомогу, а далі вони зможуть звернутися до «Теплоенерго» за компенсацією щодо встановлення електрокотла та отримають компенсацію. Тому, будь ласка, якщо живете в таких будинках – встановлюйте індивідуальне опалення.

Світло:

- просп. Слобожанський, 46: «від ранку стрибки напруги від 250 до 267 ватів, боїмося включати техніку», - пише дніпрянин Олексій.

Колодязі:

- вул. Старокозацька, 41/43: накрити колодязі. Це кабельні колодязі зв'язку. Наразі інспекція з питань благоустрою шукає власників, щоб вони накрили колодязі.

Зливова каналізація:

- просп. Поля, 18: не працює злива, заливає вдома. Зливову каналізацію очистять та відремонтують. Зроблять до 1 грудня, працюватиме відділ гідроспоруд КП «УРЕА».

Вуличне освітлення:

- вул. Високогірна, 5, 3, 12: зробити вуличне освітлення.

- вул. Титова 5: зробити вуличне освітлення.

У понеділок, 14 серпня, дільниці обстежать та визначать матеріали та терміни виконання робіт. Працюватиме КП «Міськсвітло».

Дороги, тротуари, двори:

- пров. Біологічний, 17: провал у дорозі після дощу. Провал усунули дорожні служби;

- вул. Лавандова, 24: дощова вода розмила дорогу, заливає подвір'я. Здійснено ремонт дороги в районі обвалу. Небезпека усунена;

- просп. Миру, 4: засипати провали ґрунту у дворі. У понеділок, 14 серпня, двір обстежать та провали засиплють.

Дніпряни дякують:

- «Дуже Дякуємо від мешканців Пилипа Орлика», - пише дніпрянка Ірина.

- «Вартових Неба, 38, каналізацію прочистили швидко і чітко, не тече», - пише дніпрянин Сергій.

- «Геннадію Олеговичу, величезне вам і вашому колективу дякую. Дякую вам за виконану роботу. Результатом ми дуже задоволені та щасливі, що звернулися саме до вас. Ви дуже хороші професіонали та фахівці. Від усіх мешканців проспекту Пилипа Орлика, 15, 15-А», – пише дніпрянка Інна.

- «Від імені мешканців Батальйону Дніпро-1, 6-Б та 6-В, хочу висловити вам подяку за участь у вирішенні проблеми з тиском води у нашому районі! Другий день люди можуть нормально помитися, помити посуд. Дуже вам дякую!», - пише дніпрянин Віктор.

- «Мешканці Олександра Поля, 96-В дякують за допомогу та швидке реагування», - пише дніпрянка Олена.

Заявки щодо комунальних проблем можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години):

(095) 816-39-11,

(093) 261-32-25,

(063) 402-79-56,

(063) 681-61-82,

(068) 638-28-48.

Телеграм-канал голови Громадської ради Геннадія Корбана приймає заявки цілодобово. Залишити їх можна у коментарях: https://t.me/korbanofficial/