Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Пориви на водогоні у Слобожанському оперативно усуваємо і шукаємо шляхи вирішення проблеми глобально», – представник КП «Дніпроводоканал»

Спеціалісти КП «Дніпроводоканал» ДМР вчергове усунули порив по вул. Василя Сухомлинського, що в Слобожанському. Там вкотре сталась аварія на трубі, яка живить будинки по цій вулиці. Спеціалісти кажуть, проблема глобальна, бо від громади Слобожанського нашому місту дістались мережі, які у критично аварійному стані, і через це там постійно трапляються аварії. 

«Позавчора ми усунули черговий порив по вул. Василя Сухомлинського, а тиждень тому на цій же ділянці вулиці був ще один порив. Чому так часто – бо проблема глобальна. Труба, по якій потрапляє вода до будинків мешканців вулиці Василя Сухомлинського, належить до основного водогону, що живить мешканців Слобожанського та проходить уздовж просп. Слобожанський. І цей основний водогін у дуже аварійному стані. Але є проблема – на сьогодні КП «Дніпроводоканал» ДМР не підпадає до переліку критичної інфраструктури. З початку війни ми просимо внести його до цього переліку. Бо таким чином на нас діє постанова № 590 Кабміну, через яку ми не можемо проводити капітальні ремонти та реконструкції. Тож як тільки нас визначать об’єктом критичної інфраструктури, ми зможемо взятися до питання реконструкції. Тим часом ми розроблюємо проєкт на реконструкцію цього водогону. Аби далі провести розрахунки і вже потім цей проєкт подати до департаменту благоустрою для проведення капітального ремонту, а потім на затвердження сесії міської ради. Тож сподіваємось на розуміння мешканців щодо даної ситуації. Від себе ми зробимо все можливе, аби вирішити цю проблему», – прокоментував представник КП «Дніпроводоканал» ДМР Ян Майдан.