Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Водопровідні та насосні станції водовідведення готують до осінньо-зимового сезону

Забезпечують генераторами та перевіряють щогодини стан води. Дніпро за завданням міського голови Дніпра Бориса Філатова продовжує активну підготовку всіх важливих об?єктів інфраструктури до осінньо-зимового періоду.

Цей процес триває і на одній із водопровідних насосних станцій. Вона подає воду жителям центральної частини Дніпра. 

«Станція зведена ще в 1956 році. Взимку вона перекачує 10 тис. м3 води та подає її жителям міста. А влітку через спеку, а відповідно і через більший попит у воді, – понад 25 тис. м3. Щогодини лабораторія проводить аналізи води, аби перевіряти та контролювати її якість. Крім цього, цю станцію підготували до позаштатних ситуацій. Тут встановили дизельний генератор на 200 кВт, аби станція могла працювати безперебійно», – коментує директор КП «Дніпроводоканал» ДМР Юрій Гамазинський, який 10 серпня є черговим по місту. 

Він також перевірив, як готують одну із насосних станцій водовідведення до осінньо-зимового періоду. Вона приймає стічні води з центральної частини Дніпра та далі перекачує їх для очищення. Для кращої роботи станцію реконструювали.

«Тут кілька років тому встановили сучасне обладнання, яке дозволяє швидше і з найменшими енергозатратами проводити роботу. Також ми підготували і її до будь-яких позаштатних ситуацій. Встановили тут дизель-генератор. Він дозволить  тримати ситуацію стабільною за будь-яких умов і забезпечить безперебійну роботу станції», – зазначив Юрій Гамазинський. 

Також директор КП «Дніпроводоканал» ДМР перевірив укриття в гімназії № 104 (вул. Ясенова, 65). Нагадаємо, за дорученням міського голови Бориса Філатова всі укриття мають бути оснащені та 24/7 доступними для мешканців при сигналі «Повітряна тривога». 

«Приміщення укриття вміщає до 53 осіб. Тут облаштовано місця для сидіння, туалетні кімнати. Є медикаменти для надання невідкладної долікарської допомоги, шанцевий інструмент, вогнегасники, питна та технічна вода. Крім того, є додаткове аварійне освітлення. Укриття працює цілодобово. Там завжди є відповідальні особи для того, щоб впустити сюди всіх мешканців, які проживають біля комунального закладу у разі тривоги», – підсумував Юрій Гамазинський.