Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Я майже кожен день приходила, аби перевірити, чи відкрилась бібліотека». Дніпряни радіють відкриттю бібліотек

Бібліотеки Дніпра відкривають свої двері після простою, в якому вони опинились через повномасштабне вторгнення рф. Одна з таких сьогодні запрацювала на вул. Шолохова, 7. Як тільки новину дізналась Вероніка, вона одразу пішла за новими книжками. 

«Мені дуже подобається читати. Я до початку повномасштабної  війни постійно сюди ходила та брала різноманітні книжки. Тож я дуже засмутилась, що бібліотеки закрились.  Я майже щодня сюди приходила, аби перевірити, чи працює бібліотека», - каже постійна відвідувачка Вероніка Вилуск. 

Про відкриття бібліотеки мріяли і її працівники: «Ми дуже довго чекали на цей день. Зустрічі з нами дуже чекали і наші відвідувачі. Лише за кілька годин роботи до нас завітали понад 15 читачів. Вони були дуже схвильовані, коли побачили, що в нас вже відкриті двері», - розповідає завідувачка бібліотеки ім. Олеся Гончара Валентина Виколова. 

Нас сьогодні у Дніпрі знов запрацювали  18 філій  міських публічних бібліотек, а саме:

- бібліотека-філія (вул. Шолохова, 7);

- бібліотека-філія (пров. С.Крушельницької, 6);

- бібліотека-філія (вул. Велика Діївська,  418-А);

- бібліотека-філія (вул. Данила Галицького, 29);

- бібліотека-філія (просп. Гагаріна, 118);

- бібліотека-філія (просп. Героїв, 11);

- бібліотека-філія (вул. Криворізька, 20);

- бібліотека-філія (вул. Набережна Перемоги, 126-А);

- бібліотека-філія (ж/м Червоний Камінь, 3);

- бібліотека-філія (пров. Парусний, 12);

- бібліотека-філія (вул. М. Шнеєрсона, 5);

- бібліотека-філія (вул. Писаржевського, 7,);

- бібліотека-філія (просп. Миру, 18);

- бібліотека-філія (вул. Роторна, 2);

- бібліотека-філія (вул. Повітрофлотська, 4);

- бібліотека-філія (ж/м Тополя-3 буд. 18);

- бібліотека-філія (вул. Робоча, 24-А);

- бібліотека-філія (вул. Щепкіна, 10).

Увесь минулий рік працювали та продовжують працювати три філії бібліотек за адресами: 

- Центральна міська бібліотека (вул. Воскресенська, 23)

- бібліотека-філія (вул. Б.Хмельницького, 2)

- бібліотека-філія (просп. О.Поля, 102-Д)

«Ці три бібліотеки, які працювали з минулого року, мають найпростіше укриття. Щодо відкриття нових філій, то  наприкінці червня Міністерство культури та інформаційної політики видало рекомендації, як наші заклади культури можуть працювати. І головна вимога — аби біля кожного закладу в радіусі 500 м було укриття. Тож ми уклали договорні відносини з приміщеннями, в яких є укриття.  Але вони перебувають на балансі у інших суб?єктів господарювання. Тобто, у разі повітряної тривоги наші співробітники, а також читачі зможуть скористатись укриттями, які поруч з бібліотекою. Їхні адреси будуть розміщені в кожній філії Дніпровських міських публічних бібліотек. Також додам, що під час простою наші співробітники пройшли тренінги з надання психологічної та домедичної допомоги. А до кінця літа пройдуть ще тренінг з цивільного захисту», - каже директорка КЗК «Дніпровські міські публічні бібліотеки» ДМР Юлія Бардукова. 

На сьогодні у Дніпрі працює  21 філія Дніпровських міських публічних бібліотек. До кінця літа відкриють ще три філії. Графік роботи кожної — з 10:00 до 18:00. Вихідний: неділя та понеділок. 

Дізнатись більше про роботу бібліотек можна на офіційній сторінці Дніпровських міських публічних бібліотек https://www.facebook.com/dnipro.public.libraries/