Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Зараз учнівський квиток актуальний, як ніколи

Дніпро — перше місто в Україні, де завдяки введенню учнівського квитка школярі можуть безкоштовно  їздити в електротранспорті та зі знижкою 25% - у міських автобусах. 

«Головна перевага учнівського квитка - це безпека та пільги. Бо завдяки учнівському, батьки можуть простежити, чи прийшла дитина до школи, та о котрій вона звідти пішла. Щодо пільг, то за допомогою квитка кожен дніпровський школяр може безкоштовно їздити в електротранспорті та зі знижкою 25% - у міських автобусах. Це зараз дуже актуально, бо в цьому навчальному році постало питання щодо розміщення учнів в інших школах для змішаної форми навчання. Ми розуміємо, що з проїздом до іншої школи виникають питання. Тож ми закликаємо вже реєструватись для отримання учнівського, аби з першого вересня ваші діти могли скористатись пільговим проїздом» - зазначає  Артем Трапезніков, директор КП «Цифрова трансформація і автоматизація інформаційних процесів міста «єДніпро» ДМР. 

На сьогодні учнівський квиток отримали 98% учнів міста (у їх числі і ВПО). Анастасія одна з перших скористалась учнівським, як тільки він з?явився у Дніпрі. 

«Я користуюсь учнівським вже три роки на постійній основі. Мені дуже він подобається, бо завдяки йому я безкоштовно їжджу в метро та в трамваї. Особливо це актуально, коли мені потрібно дістатись до своєї театральної студії», - каже учениця 8 класу. 

Про переваги учнівського розповідає і Аліна. Дівчина мешкає на ж/м Тополя-3 і до центру міста вона має змогу безкоштовно дістатися  тролейбусом: «Це дуже приємно, що не потрібно витрачати кошти батьків на проїзд у транспорті. Особливо, коли у середмісті в тебе є гуртки, або ж я просто хочу поїхати з подругами погуляти. Тож дякую за таку перевагу», - коментує Аліна. 

У 2023 році 98 % школярів отримали свій учнівський квиток. Щодо перевипуску, який необхідний тим дітям, які завершили навчання у молодшій та середній школі, то за першу половину 2023 року було перевипущено понад 16 тис. учнівських квитків. 

Для отримання учнівського квитка потрібно заповнити електронну анкету за посиланням cabinet.dniprorada.gov.ua. У цій формі має бути  електронний цифровий підпис батьків. Якщо у них немає такої можливості, то можна   звернутися до класного керівника за паперовим варіантом анкети. 

Нагадуємо, деякі школи будуть працювати за змішаною формою навчання. Більш докладно - у додатку.