Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Пів сотні співробітників метрополітену Дніпра долучились до навчання екстреної долікарської допомоги

У Дніпрі 50 співробітників метрополітену проходять навчання з екстреної долікарської допомоги. Такі курси для метрополітенівців проводять їхні колеги, які отримали досвід від волонтерів Міжнародного медичного корпусу (International Medical Corps). Співробітники зауважують, в умовах воєнного стану метрополітен є найбезпечнішим укриттям під час ракетних атак, а тепер його працівники ще й будуть здатні допомогти постраждалим до прибуття медиків.

«Щодня ми бачимо, як ворог обстрілює ракетами наші міста, руйнує інфраструктуру, житлові будинки, а найстрашніше, що гинуть або зазнають поранень наші люди. Тож ми повинні мати навички надання домедичної допомоги. На наших заняттях хочу навчити, як відрізняти види кровотечі, аби вміли її зупиняти різними методами – джгутами, турнікетами та іншими підручними засобами. Також навчимо, як правильно накладати шини при переламі кісток, як правильно проводити реанімацію при зупинці серця. Прохаємо наших слухачів, аби вони цю інформацію розповсюджували серед знайомих та рідних», – зазначив старший фельдшер медичного кабінету КП «Дніпровський метрополітен» ДМР Юрій Зінченко. 

До занять долучився і метрополітенівець Володимир Рибалка. Чоловік запевняє, такі знання в наш час – надважливі. 

«Взагалі ці знання з екстреної долікарської допомоги знадобляться нам і у мирний час. У медичній науці існує такий термін, як «золота година» – це час, коли є всі шанси врятувати людину, надавши їй необхідну долікарську допомогу. Тож ті знання, якими сьогодні з нами поділились колеги, – безцінні. Пам’ятаю випадок з власного життя, коли людина потрапила під напругу. Уявіть, вона взялась голіруч за кабель потужністю 380 вольт. В неї почались судоми і вона не могла розтиснути руки. У нас була паніка, всі розгубились і нічого не могли вдіяти. Але знайшовся той, хто зміг швидко надати домедичну допомогу та врятувати життя людині. Тож знання домедичної допомоги – найнеобхідніше в наш час», – зазначив начальник відділу з питань мобілізаційної роботи, цивільного захисту та техногенної безпеки КП «Дніпровський метрополітен» Володимир Рибалка.