Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпровська міська влада інформує: оперативна інформація

У Дніпрі через трагедію на ж/м Перемога оголошена триденна жалоба за загиблими під час ракетної атаки по житловому будинку.

Станом на 22:50 відомо про 12-тьох загиблих, серед них 15-річна дівчина.

Травмовані 73 особи, з них 14-ть дітей.

Врятовано 38 людей, утому числі 6-тьох дітей.

Сьогодні росія здійснила найзухвалішу терористичну атаку по Дніпру від початку повномасштабного вторгнення. Ворожа ракета знищила вщент з першого по дев’ятий поверх багатоповерхівки на ж/м Перемога. Пошуково-рятувальна операція триває.

Всього до робіт залучено понад 340 осіб та 140 одиниць техніки, з них від ДСНС - понад 123 особи та 31 одиниці техніки. Крім того, залучено 4 кінологічні розрахунки МЦШР ДСНС (м. Ромни) та 20 рятувальників і 4 одиниці техніки Мобільного рятувального центру ДСНС (м. Київ).

Проводиться обстеження пошкоджених та вцілілих частин будинку.

За дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова у ліквідації наслідків підступного ворожого удару по будинку на ж/м Перемога максимально задіяна вся необхідна комунальна техніка.

На місці трагедії працюють близько 60 фахівців комунальних служб, близько 30 самоскидів, які здійснюють вивезення уламків. Також задіяні 4 крани, 6 екскаваторів та інша спеціальна комунальна техніка.

Десятки фахівців комунальних підприємств злагоджено займаються прибиранням уламків.

Роботи ведуться з максимальною обережністю, зокрема, із застосуванням стропів, щоб не зачепити людей, які досі перебувають під завалами будинку. 

Періодично фахівці влаштовують «хвилини тиші», щоб мати можливість визначити місцеперебування постраждалих.

Крім того, працюють 8 муніципальних автоевакуаторів, які вивозять пошкоджені транспортні засоби мешканців. Про майбутнє місце зберігання ушкоджених автівок власників неодмінно повідомлять.

Організовано освітлення місця робіт та проводиться демонтаж небезпечних конструкцій.

За дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова співробітники департаменту соціальної політики ДМР на місці трагедії проводять роботу щодо супроводу людей похилого віку до територіального центру за адресою вул. Космічна, 9.

Крім цього, у трьох Пунктах незламності працюють медичні працівники та психологи.

Облаштовані цілодобові місця для ночівлі. Адреси Пунктів незламності у Дніпрі:

- Центр «Штурм», вул. Гетьмана Петра Дорошенка, 9;

- НВК 130, пр. Героїв, 38;

- НВК 111, вул. Набережна Перемоги, 138.

За кожною адресою може розміститись до 100 осіб.

Також за цими адресами привезена їжа (тушкованка, каші швидкого приготування, печиво), а завтра вранці кожному нададуть гаряче харчування.

Там цілодобово працюватимуть охоронці та чергові.

Водночас у місті вже облаштовують додаткові цілодобові Пункти незламності:

- ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою, вул. Космодромна, 7;

- НВК 140, вул. Мандриківська, 151.

Також міська влада потурбується про надання необхідних ліків.

Крім цього, на місці події представники міської влади з табличками інформують та направляють людей щодо того, куди вони можуть піти зігрітись та переночувати.

До місця події приїхало соціальне таксі Дніпра. Вони готові розвозити маломобільних людей і людей з інвалідністю (бус із підіймачем, розрахована на 4 осіб).

Вже відвезли одну особу до міського територіального центру.

Попередньо відомо поряд з місцем трагедії знаходяться 7 будинків ОСББ та ЖКГ де вщент пошкоджені 280 вікон. До того ж буде проведено інструментальний огляд постраждалого будинку за адресою вул. Набережна Перемоги, 118.

Щодо опалення, водопостачання та електропостачання у будинку по вул. Набережна Перемоги 116, то найближчим часом цих послуг не буде. Також водопостачання не подали у будинок по вул. Набережна Перемоги, 118.

Крім цього, наразі освітлення не буде у будинках, які поряд зі 118 домом.

Нагадаємо, постраждалий будинок по вул. Набережна Перемоги, 118 має 18 під'їздів, в яких - 1100 людей.

Після сьогоднішніх обстрілів у м. Дніпро є гостра потреба у донорах всіх груп крові.

Дніпропетровська обласна станція переливання крові (просп. Хмельницького, 17) працює в будні з 8:00 до 15:00. Просимо планувати вашу кроводачу онлайн (https://app.donor.ua/) і не створювати черги у центрі крові задля вашої безпеки. Дякуємо вам за надійний донорський фронт.

Відгукнувся і соціально відповідальний бізнес.

Заправки WOG готові безкоштовно надаватимуть бутерброди, каву, чай. Ті, хто постраждав сьогодні внаслідок ворожої атаки звертайтесь на WOG за наступними адресами:

- вул. Бориса Кротова, 22д;

- вул. Набережна Заводська, 3;

- ж/м Тополя  вул. Наукова 79 . 

Пароль: з Перемоги.

І до уваги поліцейських, рятувальників, лікарів та всіх, кому потрібно.

У дворі зруйнованого будинку за дитячим майданчиком будуть розгорнуті намети з харчуванням/кава/чай.

Також усі міські служби під час перезмінки можуть заїхати на заправку Socar, за адресою Шинна, 14, відпочити та безкоштовно отримати харчування.

"Місто нікого не покине! Всі, хто потребує допомоги неодмінно її отримає", - про це написав на своїй сторінці у Фейсбуці голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан.

Наразі допомога потрібна багатьом постраждалим. Місто працює для надання їм допомоги. І багато хто уже бажає допомогти.

Прохання для охочих допомогти постраждалим від сьогоднішнього ракетного удару.

Будь ласка, пишіть у коментарях, яка допомога потрібна (з позначкою: ПОТРІБНА допомога), і яку допомогу ви пропонуєте (з позначкою: ПРОПОНУЮ допомогу) за посиланням https://t.me/korbanofficial/624 

У коментарях люди, які потребують та пропонують допомогу, зможуть знайти один одного. Будь ласка, залишайте контактні телефони.

І ще інформація для тих, хто хоче допомогти.

На сьогодні потрібно:

- вода в пляшках (будь-які ємності);

- чай, кава, консервована продукція, що не псується швидко, в магазинній упаковці (будь ласка, НЕ везіть гарячу їжу домашнього приготування та домашні консерви);

- чисті теплі ковдри, пледи, теплий одяг (на різний вік та розміри).

Куди везти:

– центр «Штурм», вул. Гетьмана Петра Дорошенка, 9

Дякуємо кожному, хто відгукнеться!