Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 139 звернень.

Люди комунікували як через телеграм-канал Геннадія Корбана, так і гарячу лінію Штабу взаємодопомоги при Громадській раді.

Основні звернення – про відключення світла. Ця проблема, що потребує комунікації з комерційними підприємствами ДТЕК та ЦЕК, які не підпорядковуються місту. Міський голова Борис Філатов не раз наполягав, що вони мають запровадити зрозумілі і стабільні графіки відключень. Така комунікація має бути постійною і відвертою.

Міські служби роблять усе можливе, аби оперативно відпрацювати заявки щодо тепло- та водопостачання.

Найбільш резонансна ситуація протягом доби – масштабні відключення світла з 09:00 до 15:00, про яке повідомили мешканці, зокрема, Чечелівського та АНД районів. Також містяни кажуть, що відключення тривало лише шість годин, що набагато менше, ніж відбувалося у попередні тижні (подекуди до 20 годин на добу).

На жаль, актуальною проблемою під час планових відключень світла є зникнення мобільного зв’язку та інтернету. На думку містян, усе через відключення цілих районів одразу (таке явище стали помічати після введення так званих біло-сірих графіків).

Міська влада не має прямого впливу на комерційні компанії, в тому числі й на операторів мобільного зв'язку, але комунікація продовжується.

На жаль, типовою проблемою залишається пошкодження електрики під час аварійних відключень. Таких аварій сталося три.

За двома адресами через постійні відключення-включення світла згорів кабель. Це по вул. Генерала Захарченка, 2 та вул. Котляревського, 5.

На вул. Леоніда Стромцова, 2 відбулося займання у щитовій, яке мешканці будинку загасили власними силами.

За словами дніпрян, вони не змогли додзвонитися до ДТЕК і залишили повідомлення в телеграм-каналі голови Громадської ради Геннадія Корбана. Міські служби оперативно відпрацювали. Дві аварії вже ліквідовано. А на вул. Котляревського роботи ще тривають – там згорів кабель на підстанції, за яку відповідає ДТЕК.

Сьогодні ця комерційна енергопостачальна компанія замінює кабель, зокрема біля трансформаторної підстанції на житломасиві Покровському.

Завдяки ефективному діалогу міської влади з приватними власниками отримано доступ до двох комерційних приміщень (підвалів), де пролягають труби опалення житлових будинків. Вул. Криворізька, 2 вже з теплом, а ремонт у приміщенні підвалу на Робочій, 172 буде зроблено коштом бюджету міста.

Міська влада зробить все можливе, аби люди були з теплом. Дніпряни, проблеми яких вже вирішено, дякують міській владі за оперативність.

Звернутися у телеграм-канал голови Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадія Корбана можна за посиланням: https://t.me/korbanofficial/ або поштою [email protected].

Заявки щодо проблем з тепло- чи водопостачанням можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 17:00:

(095) 816-39-11

(093) 261-32-35

(063) 402-79-56

(063) 681-61-82

(068) 638-28-48