Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У парку «Новокодацький» діти разом з дорослими висадили ялинки в рамках проєкту «Здай макулатуру – подаруй новорічне диво дітям!»

У Дніпрі, у парку «Новокодацький», діти разом з дорослими висадили ялинки, які були їм презентовані в рамках проєкту «Здай макулатуру — подаруй новорічне диво дітям!», ініційованого департаментом екологічної політики та департаментом молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради. До проєкту  також долучилися різні молодіжні громадські організації. Усі гуртом учасники зібрали понад 2,5 тонни макулатури. За вилучені кошти придбано ялинки. 

«Ялинки висадили усі гуртом як із діточками з Дніпра, так й інших міст України, які через війну змушені були полишити свої домівки і нині вони мешкають у нашому місті. Ідея така — щоб після нашої перемоги дітки сюди завітали і могли згадати, з яким теплом їх приймав Дніпро. Прогулюватися цією алею з гарними спогадами і насолодою від цих ялинок. Словом, ця алея з висаджених ялинок присвячена дітям», — підкреслила директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Дар’я Біла. 

Водночас заступниця директора департаменту екологічної політики міської ради Ірина Козлова розповіла: «Ці ялинки різних видів з нашого ботанічного саду. Попередньо нас проконсультували, як правильно їх висаджувати. До речі, нині вже останні дні, коли це можна робити. Порадили, що при висаджуванні слід полити. Приємно було спостерігати, як дітки вміло висаджували ці ялинки. Це пам’ять для кожної дитини на усе життя — напередодні Нового року у такі непрості часи висадити молоді деревця». 

Давид висаджував ялинки разом з братами. Хлопець поділився своїми знаннями цього процесу: «При висаджуванні рослин головне — полити водою під коріння. Воно тоді напитується вологою і дерево добре росте. Гарна вийшла алея з ялинок».