Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро привітав містян з Різдвом, розгорнувши просто неба 44 святкових локації

Дніпро привітав містян та гостей з Різдвом. Смачні гарячі страви, смаколики, розваги для дітей та дорослих - все це для дніпрян підготували за дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова на 44 локаціях просто неба. Від парків та скверів до шкіл та дворів. Все, аби дніпряни та гості міста могли потрапити на сімейний захід та відволіктись від буденності.

«Одну із локацій ми розгорнули на бульварі Слави. Ми вітаємо мешканців міста з Різдвом від імені міського голови. Бо місто Дніпро - це місто миру, тиші та злагоди. Багато родин, які мусили покинути рідні домівки через війну, зараз живуть у Дніпрі та найбільше це відчули. Завдяки українським військовим ми можемо сьогодні трошки відволіктись, а головне - сподіватися на перемогу, яку ми всі так чекаємо», - зазначив голова адміністрації Соборного району Володимир Федоренко.

Відсвяткувати Різдво на міський захід завітала Ганна Добродєєва: «Завдяки нашій владі маємо ось таке справжнє диво на Різдво - це свято. Дуже приємно, що незважаючі на важкий час, в нас є такі маленькі свята для дітей, для людей елегантного віку. Навіть при відсутності снігу, в нас з'явився невеликий дух Різдва в душі».

Маленькі дніпряночки Єва та Женя теж завітали на свято: «Тут смачні смаколики та гарні пісні, під які можна трохи потанцювати», - зазначила Єва. Її подруга Женя також додала: «Дуже класне свято, ми з Євою танцювали під різні українські пісні».

Ще одна із святкових локацій була розташована у сквері Прибережний. «На цій локації для відвідувачів міська влада підготувала безкоштовні гарячі напої, їжу. Крім цього, тут облаштовані фотозони, а також для діток - різноманітна програма з конкурсами. Дуже приємно, що в цей день містяни приходять з посмішками, і мені здається, що люди по троху починають жити, бо всі знають - перемога за нами. Бо коли люди перебувають у постійному стресі - вони скуто себе ведуть, але коли ми влаштовуємо ось такі невеличкі приємні заходи - люди приходять з дітками, отримують заряд позитиву та таким чином відволікаються від буденності», - зазначив директор КП «Міська інфраструктура» ДМР Олексій Тесля.

Мешканка ж/м Перемога Вікторія із великим задоволенням завітала на свято у сквері Прибережний: «Свято вийшло дуже душевним та сімейним, діти із задоволенням скуштували плов та інші смаколики. Взагалі вважаю, що подібні свята мають бути, адже вони ще більше об'єднують людей».

Зі свого боку, мешканка ж/м Перемога-6 Тетяна Миколаївна додала: «Свято чудове, я була приємно здивована, що місто влаштувало такий гарний захід, і хочемо, аби частіше проводили такі заходи. Куштували тістечка та чай, дуже смачно. Загалом вважаю, що ми маємо святкувати Різдво 25 грудня, аби і в цьому відчепитись подалі від росії і йти в ногу з Європою».

Сімейні гуляння пройшли і в парку Зелений Гай. «Ми сьогодні пригощали наших містян супом, кашею та різноманітними смаколиками. Для діток влаштували чудову програму з новорічними загадками та іншими іграми. І дуже приємно бачити радісні очі дітей в такий тривожний для нашої країни час», - зазначив працівник культмасового відділу КП «Міська інфраструктура» ДМР Ярослав Соколов.

Зі свого боку, мешканка Дніпра Тетяна додала: «Дякуємо за таке приємне свято».