Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Місто піклується»: у Дніпрі розказали, як уникнути пожеж та замикань під час відключень світла

Через віялові відключення світла та довготривалі блекаути у Дніпрі почастішали випадки побутових пожеж. Займання у квартирах фіксують «очі» міста - Ситуаційний центр Дніпра, який тісно співпрацює зі всіма оперативними службами, аби допомогти рятувальникам та поліції швидко зреагувати на екстрену ситуацію.

«Ситуаційний центр Дніпра співпрацює з ДСНС, і у разі виникнення пожеж у місті, які наші фахівці бачать на камерах, інформація оперативно передається рятувальникам, щоб можна було швидше надати допомогу. Система відеоспостереження допомагає досить швидко визначити локацію та оцінити масштаби, адже у випадку з вогнем рахунок іде на секунди», - зазначила головна фахівчиня Ситуаційного центру м. Дніпра КП “ІНФОРАДА-ДНІПРО” ДМР Юлія Гаркавенко.

Зі свого боку, фахівець головного управління ДСНС у Дніпропетровській області Андрій Сазонов ще раз нагадав про правила, які врятують життя: «Під час вимкнення електроенергії треба, в першу чергу, вимкнути з розеток всі кабелі, аби не сталось короткого замикання. Бо через перепад напруги може статись пожежа. Якщо ви використовуєте газові пальники - потрібно, аби в кімнаті була вентиляція. Свічки мають стояти трохи далі від горючих предметів та на спеціальних металевих підставках. Щодо генератора, то його слід тримати лише на вулиці, і від дверей та вікон він повинен стояти на відстані не менше 6 метрів. Генератор має бути завжди сухим, адже дотик до мокрого генератора може привести до ураження електричним струмом. Що стосується пічного опалення, то потрібно слідкувати, аби піч не перегрівалась».